1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Olayla bağlantılı 1 kişi aranıyor

A+A-

Girne’de uyuşturucu ile suçüstü yakalanan Ömer Ali Karakaya ile Erdoğan Karakaya dün tutukluluk talebi ile mahkemeye çıkarıldı

Duygu ALAN

Girne’de önceki gün Erdoğan Karakaya ve Ömer Ali Karakaya’nın içerisinde bulunduğu bir araç içerisinde polis ekipleri tarafından yapılan kontrolde yaklaşık 5 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan tütün ile karışık ucu yanık sarma sigara bulundu.

Zanlılar suçüstü hali gözaltına alındı.

Erdoğan Karakaya ve Ömer Ali Karakaya, tutukluluk talebi ile dün Girne’de yargıç huzuruna çıkarıldı.

Polis: 400 TL karşılığında 8 gram olarak aldı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Kağan Kurtbir, Girne’de Dr. Salih Miroğlu Caddesi üzerinde, 15 Eylül 2017 tarihinde, saat 16:00 sıralarında, bir araç içerisinde şüpheli olarak görülen Erdoğan Karakaya ve Ömer Ali Karakaya’nın huzurunda, bahse konu araçta yapılan aramada, yaklaşık 5 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan tütün ile karışık ucu yanık sarma sigara bulunduğunu söyledi.

“Olayla bağlantılı 1 kişi aranıyor”

Zanlıların suçüstü gereği gözaltına alındığını kaydeden polis memuru Kağan Kurtbir, zanlı Erdoğan Karakaya’nın söz konusu maddeyi 13 Eylül 2017 tarihinde Turunçlu kavşağında halen aranmakta olan bir şahıstan 400 TL karşılığında 8 gram olarak aldığı yönünde beyanda bulunduğunu belirtti.

Kurtbir, zanlı Erdoğan karakaya’nın polise gönüllü ifade verdiğini, zanlıların 13 Eylül’de söz konusu madde içerisinden bir miktar içtiklerinin tespit edildiğini belirtti.

“Zanlılar gönüllü ifade verdi”

Her iki zanlının da polise gönüllü ifade verdiğini belirten polis memuru Kağan Kurtbir, mesele ile ilgili bir kişinin arandığını, halen alınması gereken ifadeler ve kayıp olduğuna inanılan emareler olduğunu ifade etti.

Kurtbir, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

3 gün poliste tutuklu kalacaklar

Mahkemeden söz hakkı alan zanlı Ömer Ali Karakaya özür diledi, zanlı Erdoğan Karakaya ise epilepsi hastası olduğunu, kapalı ortamda bulunamadığını, tutuklu kalması halinde, tutuklu bulunduğu odanın kapısının kapatılmamasını talep etti.

Mahkeme, her iki zanlının da soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verirken zanlı Erdoğan Karakaya’nın doktor kontrolünden geçirilmesine, doktorun talimatı doğrultusunda gereğinin yapılmasına emir verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.