1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇÜSTÜNDE YAKALANMIŞLARDI...
SUÇÜSTÜNDE YAKALANMIŞLARDI...

SUÇÜSTÜNDE YAKALANMIŞLARDI...

Elebaşları bakın kim;

A+A-

Dipkarpaz açıklarında onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye 1 Şubat tarihinde 12 Suriyeli mültecinin girişine yardım eden, 16 Şubat tarihinde ise yine 14 Suriyeli mülteciyi KKTC’ye sokmaya çalışırken suçüstü yakalanan tekne kaptanı zanlı Habib Ayar ile karada mültecileri bekleyen zanlı Mehmet Ali Kızılkaya ve Halit Tepe almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldılar. “Onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye giriş yapmaya yardımcı olma” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Ayar, Kızılkaya ve Tepe davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildi.

TOPLAM 23 SURİYELİ MÜLTECİ GETİRDİLER…

Olayın tahkikat memuru Caner Demir, zanlı Habib Ayar’ın 1 Şubat 2014 tarihinde Dipkarpaz’da “Bananas” isimli sürat teknesi ile 12 Suriyeli mülteciyi Türkiye’den getirerek onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye giriş yaptıklarını zanlı Mehmet Ali Kızıl Kaya ile zanlı Halit Tepe’nin ise yardımcı olduklarını açıkladı. Demir, yine zanlı Ayar’ın 16 Şubat tarihinde “Yellow Lady” isimli sürat teknesi ile 14 Suriyeli mülteciyi Türkiye’den getirerek zanlı Kızılkaya ve Tepe’nin yardımıyla onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye giriş yapmalarına teşebbüs ettiklerini belirtti.

ZANLI HABİB AYAR DAHA ÖNCE KKTC’DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ…

Polis Memuru Caner Demir, zanlı Habib Ayar’ın 2014 yılı Şubat ayı içerisinde onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye giriş yaptıktan sonra Mağusa Limanı’ndan muhaceret işlemlerini yaptırmadan kaçak yollardan Türkiye’ye gittiğinin tespit edildiğini açıkladı. Demir, yine zanlı Ayar’ın 3 Temmuz 2008 tarihinde benzeri bir suçtan dolayı yargılanarak mahkum edildiğini ve KKTC’den ihraç edildiğini açıkladı. zanlı Mehmet Ali Kızılkaya’nın ise benzeri suçlardan dolayı birçok davası bulunduğunu belirten Demir, zanlı Halit Tepe’nin ise tekne sirkati suçundan dolayı mahkeme tarafından teminata bağlandığını söyledi.

ELEBAŞLARI ZANLI MEHMET ALİ KIZILKAYA…

İnsan kaçakçılığının Suriye, Türkiye, KKTC ve Güney Kıbrıs bağlantılı olarak organize bir şekilde yapıldığını belirten Polis Memuru Caner Demir, zanlı Habib Ayar, Mehmet Ali Kızılkaya ve Halit Tepe’nin sürekli olarak bu işi yaptıklarını ifade etti. Zanlı Mehmet Ali Kızılkaya’nın Suriye ile iletişime geçen, Mersin’de bu işi organize eden ve KKTC’ye getirilen mültecileri Güney Kıbrıs’a geçiren kişi olduğunu söyleyen Demir, zanlı Kızılkaya’nın, zanlı Ayar ile Tepe’nin patronu konumunda olduğunu belirtti. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Demir, zanlıların serbest kalması halinde yasa dışı yollardan KKTC dışına kaçabileceklerini söyleyerek her 3 zanlının da 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.

TUTUKLU YARGILANACAKLAR…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Habib Ayar, Mehmet Ali Kızılkaya ve Halit Tepe’nin davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesi emir verdi.

Halkın Sesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.