1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'SU'DA ÖZELLEŞTİRMEYE 'YERLİ ŞİRKET' FORMÜLÜ!
'SU'DA ÖZELLEŞTİRMEYE 'YERLİ ŞİRKET' FORMÜLÜ!

'SU'DA ÖZELLEŞTİRMEYE 'YERLİ ŞİRKET' FORMÜLÜ!

'Su'da özelleştirmeye 'yerli şirket' formülü!

A+A-

 

Türkiye’den gelen suyun kim tarafından yönetileceği konusundaki belirsizlik sürerken, projenin özele verileceği ancak bunun yerel bir firma olacağı iddia ediliyor.

Projenin yerel bir şirkete verilmesiyle birlikte, özelleştirme yönünde gelecek olan tepkilerin yumuşatılmasının amaçlandığı da gelen bilgiler arasında…

Gazeteye konuşan güvenilir bir kaynak, Türkiye’nin özelleştirmede ısrarcı olduğu, bunun da özellikle hükümetin büyük ortağı CTP üzerinde baskı yarattığını öne sürdü.

Aynı kaynak, özellikle CTP Genel Başkanı Talat ve Genel Sekreter Erhürman’ın suyun devlet yönetiminde olması gerektiği yönünde yaptığı açıklamaların Türkiye kanadını rahatsız ettiğini belirterek problemin aşılması için bir dizi gizli toplantının yapıldığını iddia etti.

Güvenilir kaynağın verdiği bilgiye göre CTP Genel Başkanı Talat; UBP Genel Başkanı Özgürgün ve Kıbrıslı bir Türk İşadamının, bir grup Türkiye Cumhuriyeti yetkilisiyle birlikte geçtiğimiz haftalarda Beyaz Ev’de düzenlenen bir yemekle su konusunu masaya yatırdı...

Yemekte, suyun özelleştirilmesi noktasında Kıbrıslı bir Türk şirketin özelleştirmeye karşı gelecek olan tepkileri yumuşatması açısından önemli olduğunun tartışıldığı ve bu noktada yerel şirket üzerinden özelleştirilmesi hususunda mutabakat sağlandığı iddia ediliyor.

Aynı kaynak, BESKİ’nin de projenin “yönetim ayağına” monte edilmesinin gündemde olduğunu kaydederek, konuyla ilgili yakın zamanda önemli gelişmelerin yaşanacağını söyledi.

Ayrıca söz konusu iddiaları sorduğumuz Genel Sekreter Erhürman, iddiaları teyit etmezken; bu konudaki görüşlerinin öteden beri sarih olduğunu ifade ederek kişisel görüşünün “suda özelleştirmeye ilişkin” herhangi bir formülü içermediğini kaydetti.

Kıbrıs Postası

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.