1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SÜLEYMAN HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ!
SÜLEYMAN HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ!

SÜLEYMAN HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ!

1 Milyon TL’yi aşkın hırsızlık meselesi ile ilgili olarak,

A+A-

Mağusa’da Güneş Güneşoğlu’na ait “Güneşoğlu Benzin İstasyonu” isimli işyerinde meydana gelen 1 Milyon TL’yi aşkın hırsızlık meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Süleyman Çelik dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da Güneş Güneşoğlu’na ait “Güneşoğlu Benzin İstasyonu” isimli işyerinde meydana gelen 1 Milyon TL’yi aşkın hırsızlık meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Süleyman Çelik almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Dükkan açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Süleyman Çelik aleyhine 8 gün daha tutukluluk süresi temin edilirken, Süleyman Çelik ile birlikte tutuklanan kardeşi Mustafa Çelik ise suçla bağlantısı olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

 

Tahkikat devam ediyor

Meselenin tahkikat memuru Ersoy Saydağ, zanlı Süleyman Çelik’in 21-22 Temmuz tarihleri 20:00-15:00 saatleri arasında Mağusa’da faaliyet gösteren Güneş Güneşoğlu’nun işletmecisi olduğu “Güneşoğlu Benzin İstasyonu” isimli iş yerinin ofisine ait kapalı vaziyetteki sürme penceresini çekiç ve keski aletlerini kullanıp zorlayarak açıp içeriye girdiğini ve ofis içerisindeki dolapta muhafaza edilen gizli vaziyetteki para kasası ile birlikte kasa içerisinde bulunan döviz ve TL’den oluşan toplam 345 bin TL tutarında nakit paraları, yaklaşık toplam 700 bin TL karşılığında olan 100 adet çeşitli meblağlardaki müşteri çeklerini, Opelya Güneşoğlu’na ait pasaportu, 2 adet Mercedes marka aracın kontak anahtarlarını, 1 adet güneş gözlüğünü, çalışma masası çekmecesinde bulunan 16 bin 390 TL nakit parayı ve 1 adet 8 bin 500 TL meblağlı çek yaprağını, masa üzerinde bulunan 11 adet karşılıksız olarak mühürlenmiş muhtelif meblağlardaki müşteri çek yapraklarını sirkat ettiğini açıkladı.                                                                       

Gönüllü ifadesinde her şeyi itiraf etti

Polis Memuru Ersoy Saydağ, zanlı Süleyman Çelik’in 2 adet gönüllü ifade verdiğini ve ikinci ifadesinde suçunu itiraf ettiğini söyledi. Saydağ, zanlının vermiş olduğu ikinci gönüllü ifadesinde Güneş Güneşoğlu’na ait ofisi tek başına açtığını, kasayı Korkuteli’ndeki evine götürüp açtığını ve içerisindeki para ile çekleri aldıktan sonra kasayı İskele Boğazına götürüp deniz kenarına attığını, çekleri de attığını ve sakladığını itiraf ettiğini belirterek, zanlının tüm emarelerin yerini gösterdiğini söyledi. Zanlının Mağusa’da kiraladığı dairede zanlının tarifi üzerine apartmanın birinci katına çıkan merdiven ayaklarının yanındaki elektrik ve telefon pano içerisine gizlenmiş 143 bin 115 TL, 23 bin 733 Dolar, 4 bin 565 Euro ve 1570 Sterlin para bulunduğunu belirten Saydağ, akabinde zanlının çekleri yaktığını beyan ve zanlının gösterimi üzerine yanık olarak görülen parçaların emare olarak alındığını açıkladı. Saydağ, yine zanlının gösterimi üzerine İskele Boğazına gidilerek para kasasının deniz içerisinde sahilde tespit edildiğini belirterek, kasa içerisinde yapılan kontrolde kasa içerisinde 60 TL, pasaport, 2 kontak anahtar ve güneş gözlüğünün bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Saydağ, zanlının 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

8 gün daha

Mağusa Kaza Mahkemesi Gülay Süleymanoğlu, zanlı Süleyman Çelik’in 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Yeni Bakış

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.