1. HABERLER

  2. SPOR

  3. SÜPER ŞAMPİYON
SÜPER ŞAMPİYON

SÜPER ŞAMPİYON

Cihangir’i 2 golle mağlup eden Yenicami ligin tamamlanmasına 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

A+A-

K-Pet Süper Lig’de şampiyonluk ipini Yenicami göğüsledi. 25’inci haftada konuk ettiği Cihangir’i eski bir Cihangir futbolcusu olan Halil Turan’ın ve Ünal Kaya’nın kaydettiği gollerle mağlup etmeyi başaran Yenicami 2013 – 2014 futbol sezonunda Süper Lig şampiyonu olmayı başardı.

Kalabalık bir Yenicami taraftarının izlediği karşılaşmada baskılı oynayan Yenicami’nin üç şutu direkten döndü, bir golü ofsayt gerekçesi ile geçerlilik kazanmadı. Golleri ikinci devrede bulan Yenicami mutlu sona 30 yıl sonra ulaşmış oldu.

Stat: Atatürk

Hakemler
Fehim Dayı **
Tufan Çerçioğlu **
Ozan Kel **

Goller: Dk.50 Halil Turan, Dk.90+3 Ünal Kaya (Yenicami)

Kırmızı kart: -

Sarı kart: Dk.43 Fırat Ersalan (Cihangir)

Yenicami
Ali Duvarcı ***
Çağdaş Arslan ***
Serhan Önet ***
Erbay Bertiz ***
Adil Uçar ***
Uğur Sönmez ***
Ünal Kaya ***
İbrahim Çıdamlı ***
Tansel Ekingen ***
Halil Turan ***
(Dk.75 Behiç ***)
Cedric Fein ***
(Dk.70 Peter ***)

Cihangir
Raif D. Pehlivan **
Burak Emir **
Nazım Aktunç **
Ali Demiroğlu *
(Dk.67 Fırat *)
Mikail Sivri *
Yannick Stephane **
Osman Aktaş *
(Dk.59 Ali K. *)
Fırat Ersalan *
Can Özsoy *
(Dk.64 Sezer *)
Patrick Ikechukwu *
Mete Sağır **


Önemli anlar
5’inci dakikada İbrahim Çıdamlı sol taraftan yerden ortalarken ön direkte Tansel’in dokunduğu topa arka direkte Halil Turan’ın müsait pozisyonda vuruşu yükselerek dışarı gitti.
11’nci dakikada Cedric ceza alanı içerisine girerken Cihangir savunmasının müdahalesinde yerde kalınca Yenicami ceza alanı çizgisi üzerinde serbest vuruş kazandı. Halil Turan’ın kullandığı vuruş direği sıyırarak dışarı gitti.
19’uncu dakikada İbrahim’in soldan ortaladığı topa yükselen kaleci Raif takım arkadaşı Nazım ile çarpıştı. Topu alan Halil Turan’ın penaltı noktası üzerinden vuruşu yandan dışarı gitti.
27’nci dakikada Fırat’ın ara pasında sol kanatta topla buluşan Can’ın ortasında Patrick penaltı noktası üzerinde buluştu. Patrick’in dönerek vuruşu savunmaya çarptı.
İlk devre 0-0’lık sonuçla tamamlandı.

İkinci yarı golle başladı
50’nci dakikada gelişen Yenicami atağında sağ kanattan Ünal’ın yaptığı ortaya Halil Turan’ın kafa vuruşunu kaleci Raif kurtarırken dönen topu Halil yine kafa ile ağlara yollayarak takımını öne geçirdi: 1-0
53’üncü dakikada yaklaşık 25 metreden İbrahim Çıdamlı’nın sert şutu üst direkten dönerken dönen topa Uğur’un ceza alanı içerisinde sert şutu yine üst direkten döndü.
60’ıncı dakikada sağ kanattan duvar pası ile köşeye giden Adil’in ortasında Cedric’in havadan topuk ile vuruşu direk dibinden dışarı gitti. Bir dakika sonra İbrahim orta alandan kazandığı topla soldan ceza alanına girdi, yerden vuruşu uzak direk yanından dışarı gitti.
71’inci dakikada Cihangir yarı alanında topla buluşan Tansel biraz sürdükten sonra yay üzerinden vururken Raif topu kornere çeldi.
77’nci dakikada İbrahim’in ara pası ile karşı karşıya pozisyonda kaleci Raif’i geçen Tansel’in kaydettiği gol ofsayt gerekçesi ile geçerlilik kazanmadı.
82’nci dakikada sağ kanatta topla buluşan Peter içeri doğru sürdü ve Ünal’a güzel bir ara pası çıkardı. Ünal’ın plasesi yan direğe çarparak dışarı gitti.
90+3’üncü dakikada kaleye yaklaşık 30 metrelik mesafede Ünal Kaya’nın sert şutu kaleci Raif’in müdahalesine rağmen ağlarla buluştu ve Yenicami çok rahatladı: 2-0
Maçta başka gol olmayınca Yenicami rakibini mağlup ederek 30 yıl sonra Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı.

Kupa göklerde
Karşılaşmadan sonra şampiyonluk kupası stada getirildi. Şampiyon Yenicami futbolcularına kupaları maçın ardından stat içerisinde Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu tarafından verildi. Yenicami kupasını aldıktan sonra üstü açık otobüsle Lefkoşa turu atarak Yusuf Kaptan Sahası’na giderek şampiyonluk kutlamalarına orada devam etti.

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.