1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞÜPHE DOLU YANGIN OLAYI!
ŞÜPHE DOLU YANGIN OLAYI!

ŞÜPHE DOLU YANGIN OLAYI!

'Sabaha kada uyuyamadık...''

A+A-

Ulukışla köyünde yaşayan Özata ailesine ait yüzlerce balya muhafaza edildiği kerpiç ev içinde önceki gece yanarak kül olurken, aile “kundaklama”dan şüpheleniyor.

Ulukışla köyünde önceki gece Nevriye Özata’ya ait evin avlusunda bulunan yüzlerce balya yanarak kül oldu. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre, önceki gece saat 19.50 sıralarında Özata ailesine ait avlunun içerisinde bulunan kerpiç evin içinde başlayan yangın bir anda büyüyerek yüzlerce balyanın kül olmasına ve evin yıkılmasına neden oldu. İtfaiyenin müdahalesi ile söndürülmeye çalışan yangın dün öğle saatlerine kadar devam etti.

Yangının ardından olay yerine giden polis ekipleri ve olay yeri inceleme yangının çıktığı evin etrafında inceleme yaptı. Aile ve polis kundaklama olabileceği şüphesi üzerinde duruyor.    

Özata ailesi 25 yıldır hayvancılıkla uğraştıklarını kimseyle husumetleri olmadığını dile getirdi. Ulukışla köyünde yaşayan ve yüzlerce balyası kül olarak büyük zarara uğrayan 3 çocuk annesi Nevriye Özata, 5 ay önce Ulukışla köyünde meydana gelen sel felaketi mağdurlarından bir tanesi.

“Kimseyle alıp veremediğimiz yok” 

Havadis’e konuşan Nevriye Özata, önceki gece yaşadıklarından dolayı oldukça üzgün ve şaşkın olduklarını anlattı. Kimseyle düşmanlıkları olmadığını anlatan ve meydana gelen felaket nedeniyle maddi zarara uğradıklarını dile getiren Nevriye Özata şöyle devam etti: “Hafta sonu birçok düğün olduğu için eşimle hazırlanıp evden çıktık. Saat 19.50 sıralarında düğündeydik ve telefon geldi evimizin avlusunda büyük bir yangın çıktı diye. Yanan balyalarımız evimizin avlusunda büyük her yeri kapalı kerpiç evin içinde muhafaza edilmekteydi. 25 yıldır hayvancılıkla uğraşıyorum ve böyle bir olay ilk kez başımıza geldi. Bu işi kim planladıysa bizim evden çıkmamızı bekledi.

Araçlarımızın iki tanesi de evdeydi ancak özellikle zarar kapalı ev içerisinde duran balyalarımıza verildi. İlk kez böyle bir durumla karşılaştık, sabah kadar uyku uyumadık. Polis soruşturma başlattı umarım bize zarar vermek isteyenler, en kısa zamanda yakalanır.”

 

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.