1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SÜRAT TEKNESİYLE GETİRİLİP KKTC SAHİLLERİNE BIRAKILDI...
SÜRAT TEKNESİYLE GETİRİLİP KKTC SAHİLLERİNE BIRAKILDI...

SÜRAT TEKNESİYLE GETİRİLİP KKTC SAHİLLERİNE BIRAKILDI...

Mersin’den sürat teknesine bindirilip, KKTC sahillerine getirilip bırakılan 6 kişiden biri

A+A-

Henüz tespit edilemeyen 6 kişi ile beraber önceki gün sabah saat 01.30’ da sürat teknesi ile, yasadışı yollardan K.K.T.C’ ye giriş yapan Suriye uyruklu Haydar Şeyh Abdullah, tutuklanarak dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Sürat teknesi ile getirdiler

Mesele ile ilgili olguları mahkemeye aktaran Gazimağusa Adli Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Emin Özbilen, zanlının 14 Ocak sabahı saat 01.30’ da bir sürat teknesi ile Mersin’ den K.K.T.C’ ye  liman olmayan bir yerden yasadışı olarak giriş yaptığını söyledi.

Beraberinde 6 kişi vardı

Zanlının aynı gün tespit edilip tutuklandığını aktaran Özbilen, zanlının  adaya henüz tespit edemedikleri 6 kişi ile beraber geldiğini söyledi. Soruşturmanın tamamlandığını bildiren Özbilen, zanlının K.K.T.C ile hiçbir bağının olmadığını söyleyerek 3 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilmesini talep etti.

2 bin dolar kaptırdı

Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 10 gün ile sınırlandırdı. Yargıç Ayşen Toroslu’ nun söz vermesi üzerine konusan Haydar Şeyh Abdullah, tanımadığı kişiler tarafından dolandırılarak 2 bin dolarının alındığını  söyledi. Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu zanlının 10 günü geçmemek kaydı ile davaları görüşülünceye kadar Hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ ne gönderilmesine emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.