1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SÜRATLE YENİ BİR ŞİRKET KURACAĞIZ” ..DENKTAŞ İSTİFA MI ETTİ?
“SÜRATLE YENİ BİR ŞİRKET KURACAĞIZ” ..DENKTAŞ İSTİFA MI ETTİ?

“SÜRATLE YENİ BİR ŞİRKET KURACAĞIZ” ..DENKTAŞ İSTİFA MI ETTİ?

Durum gergin..

A+A-

BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ CAS ÇALIŞANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

DENKTAŞ: “SÜRATLE YENİ BİR ŞİRKET KURACAĞIZ”

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Ercan Havalimanı’nda alan hizmeti veren CAS’ın Havaş hisselerini devralacaklarını ve süratle yeni bir şirket kuracaklarını belirtti.

Denktaş, CAS konusunda bu hafta süratle yeni bir ortak bulunup yeni şirket kurulmazsa “işlerinin zor” olduğunu vurguladı.

Denktaş, bugün Başbakanlık önünde eylem yapan CAS çalışanlarıyla bir araya geldi. Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak için Başbakanlığa gelen Denktaş, çalışanlarla yaptığı görüşmede, CAS’ın bugünkü duruma gelmesinde genel müdürün suçlu olduğunu belirterek, genel müdüre THY’nin, geçen yıldan beridir eksiklikler konusunda ihtarda bulunduğunu, ancak bundan en son hükümetin haberi olduğunu kaydetti.

Denktaş, bu konuda bilgi istediklerini gelen cevabın ise “KTHY’den CAS’a gelen personel diğer arkadaşları devlette otururken kendileri güneşte çalışır, bu şirketin kapanması halinde kendilerinin de devlete geçeceklerini düşündükleri” şeklinde olduğunu söyledi ve böyle bir şey olmayacağını, çünkü ortada özelleştirme değil, batmış iflas etmiş bir şirket olduğuna dikkat çekti.

Personelin bunu aklında tutmasını isteyen Denktaş, şu anda yapılmak istenilenin, Havaş hisselerinin satın alınarak, ana sözleşmenin ve genel müdürün yetkilerinin ortadan kalkması olduğunu, bunun Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceğini, genel müdürden hesap sorulup sorulamayacağını öğreneceğini anlattı.

Süratle yeni bir ortak bulup yeni bir şirket kurulmazsa işlerinin zor olduğunu söyleyen Denktaş, bu ayki personel maaşlarının ödeneceğini, ama ilerde maaşların ne olacağını söyleyecek durumda olmadığını, şirketin durumu ile tam bilgisinin olmadığını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, çalışanlarla yaptığı görüşmenin ardından Bakanalar Kurulu toplantısına katıldı.

Denktaş, toplantıya katılmadan basın mensuplarından gelen “istifa ettiğiniz yönünde haberler var” sorusuna, “kararı parti meclisi verecek” demekle yetindi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.