1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE PLATFORMU ZİYARETİ
SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE PLATFORMU ZİYARETİ

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE PLATFORMU ZİYARETİ

Sürdürülebilir Çevre Platformu, Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret etti.

A+A-

Sürdürülebilir Çevre Platformu, Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP)  ziyaret etti.

Ziyarette TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ile görüşen platform üyeleri, 60 civarında örgütten oluşan platformun, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı” oluşturulması yönündeki destek talebini iletti.

Sürdürülebilir Çevre Platformu adına konuşan Nilden Bektaş, ülkede kronikleşmiş çevre sorunları olduğunu ve bu sorunların çözümü için birçok daireye etkin görevler düştüğünü belirtti.

Dairelerin yanı sıra yerel yönetimlere ve denetime de ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Bektaş, tüm bunların aynı çatı altında yürütülmesi ve yetki karmaşasının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ise, ülkenin genelinde bir yetki karmaşası yaşandığını; daireler ve yerel yönetimler arasında bu konuda çeşitli uyuşmazlıklar olduğunu belirterek, kurumların yetkilerinin açık ve net şekilde belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

TDP olarak uzun zamandır yerel yönetimlerde reform yapılması gerektiğini söylediklerini anımsatan Özyiğit, platformun önerisini de “çok sıcak” bulduklarını ancak TDP’nin seçimlerde halktan bu yönde  yetki almadığını söyledi.

Dünyanın birçok ülkesinde çevre ajansları olduğunu ve konuyla ilgili düzenlemelerin bu kurumlar tarafından yapıldığını anlatan Özyiğit, geçmişte çevre konularının ders olarak da işlendiğini ve nesillerin daha duyarlı yetiştirildiğini kaydetti.

Özyiğit, TDP’nin Kıbrıs’ın Kuzeyinin gelişmesi için elini taşın altına koymaya her zaman hazır olduğunu ve hükümet konusunda da kendilerine görev düşmesi halinde ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.