1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. SÜREKLİ PATATES YİYİNCE...
SÜREKLİ PATATES YİYİNCE...

SÜREKLİ PATATES YİYİNCE...

Sürekli patates tüketiyorsanız dikkat!

A+A-

A vitamini eksikliğine dikkat!

11 yaşındaki bir çocuk oldukça sınırlı beslenme şeklinden dolayı görme yetisini kaybetti. A vitamini eksikliği sebebiyle kör olan çocuğu gören doktorlar herkesi uyardı.

Kanada'da 11 yaşında bir çocuk 8 ay boyunca gittikçe kötüleşen göz kuruluğu, gece körlüğü, ışık hassasiyeti ve görme kaybı şikayetleriyle hastaneye gitti. Çocuk sadece gözüne maksimum 30 cm yakınlığındaki el hareketlerini ayırt edebiliyordu.
a-vitamini-eksikligine-dikkat--9989262.jpeg

Egzamayla birlikte birkaç besin alerjisi bulunan çocuğun yediği şeyler oldukça kısıtlıydı. Doktorunun raporuna göre sadece patates, domuz eti, kuzu eti, elma, salatalık ve kahvaltılık gevrekle besleniyordu. Bu yiyeceklerin hiçbiri A vitamini bakımından yeterli olmadığı için A vitamini eksikliği baş gösterdi.

a-vitamini-eksikligine-dikkat--9989263.jpeg

Gözde bulunan fotoreseptör hücreler ışığı algılamak için A vitaminine ihtiyaç duyar. A vitamini ayrıca korneayı koruyarak nemli kalmasını sağlar. Hastanın gözleri A vitamini eksikliğinden kurumuş, yine A vitamini eksikliğinden gözlerinde Bitot lekeleri meydana gelmişti.

a-vitamini-eksikligine-dikkat--9989264.jpeg

Doktorlar çocuğu tedavi edebilmek için A vitamini takviyesi verdi. 6 haftanın sonunda görme yetisi iki gözde de 20/800 arttı. Göz kuruluğu ve Bitot lekeleri de ortadan kayboldu. 20/800 oranı hala görme engelli kategorisine giriyor ve küçük çocuk belki de hiçbir zaman tamamen iyileşemeyecek. Çocuğun doktoru raporunda A vitaminine bağlı görme kaybının önlenebileceğini ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.