1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SÜREKLİ ŞİKAYET EDER DURUMDA KOLTUK İŞGALİ
SÜREKLİ ŞİKAYET EDER DURUMDA KOLTUK İŞGALİ

SÜREKLİ ŞİKAYET EDER DURUMDA KOLTUK İŞGALİ

hükümetteki bakanlar...

A+A-

 

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Yakup Latifoğlu, “hükümetteki bakanların icranın başında olduklarını unutup sürekli şikayet eder durumda koltukları işgal ettiklerini” ileri sürdü.

Latifoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı’ndan sonra şimdi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın şikayet eder konumda olduğunu savundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ın çalışan nüfusun kamu dahil yüzde 47,65 olduğu yönündeki açıklamasına dikkat çeken Latifoğlu “Kendi sorumluluğunda olan bu durumu düzeltmek için atılan adım var mı?” diye sordu.

Hükümet programında“asgari ücretin genel ücret olarak uygulanmasına son verilmesi için özel sektörde kamusallaşmaya önem verilerek performans, nitelik ve kıdeme bağlı ücret düzenlemesine gidilmesi teşvik edilecektir” ifadesinin yer aldığını belirten Latifoğlu, “Sayın bakan şikayet etmek yerine görevini yapmalı ve asgari ücretin belirlenmesi için varılan her uzlaşıdan sonra yeni bir rakamı ortaya atarak halkla alay etmekten vazgeçmelidir” ifadelerini kullandı.

Latifoğlu, halkın beklentisinin şikayet eden değil, çözüm üreten hükümetler olduğunu kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.