1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘SÜRESİ GEÇEN ÜRÜNLER PİYASAYA SÜRÜLÜYOR’
‘SÜRESİ GEÇEN ÜRÜNLER PİYASAYA SÜRÜLÜYOR’

‘SÜRESİ GEÇEN ÜRÜNLER PİYASAYA SÜRÜLÜYOR’

‘SÜRESİ GEÇEN ÜRÜNLER PİYASAYA SÜRÜLÜYOR’

A+A-

Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık, Nupelda Karabuğday’ın sunduğu Öğlen Ajansı programının konuğu oldu. Programda tüketicilerin sorunları değinen Işık, piyasa sürülen pek çok tarihi geçmiş ürün bulunduğunu kaydetti. Yerli üretiminde sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapan Işık, yerli üretim var diye de ithalatın durduramayacağını da kaydetti.

Ceren ERCİH

“DEVLET OLARAK BU HALKA BÜYÜK HAKSIZLIK YAPIYORSUNUZ”

Yılmaz Işık, devletin halka büyük bir haksızlık yaptığını belirtti gerekçesini ise şu sözlerle ifade etti; “Devlet olarak bu halkı resmen açıktan açığa vergi ve zam yükü altında ezerken bu aldığın vergi ve zammın bedelini kurman gereken tüketiciler koruma dairesi ile en azından görevden iade verme yükümlülüğün yok mu? Teşkilat kadrolarınızı kurmuyorsanız, kadrolarınızı ihdas edip istihdam yapmıyorsanız demek ki bu halka büyük haksızlık yapıyorsunuz.”

“SÜRESİ GEÇTİĞİ HALDE ÜRÜNLER YENİDEN ETİKETLENİP PİYASAYA SÜRÜLÜYOR”

Tarihi geçmiş ürünlerin yeniden etiketlenip raflarda durmaya devam ettiğine de dikkat çeken Işık; “Süresi geçtiği halde yeniden etiketlenip piyasaya sürülen o kadar ürün var ki, biz dernek olarak bunların tespit ettirip imha ettirilmesi yolunda başarı gösterdik. Bu firmaları derneğimiz bünyesinde kara listeye alıp yayınlanmış bulunmaktadır” dedi.

Işık, sözlerinin devamında ise şunları kaydetti; “Bir ürünün üreticisi kendi üretimini üç ayla sınırlandırıyor. Sen hükümet olarak bunun altına 6 ay içerisinde tüketilebilir diye bunun altına imza atıyorsun. Halka yapılan bu haksızlığa son verilmesine muvaffak olduk.”

“YERLİ ÜRETİM YAPILIYOR DİYE İTHAL ÜRÜNÜ YASAKLAMA HAKKINIZ YOK”

Işık, son olarak yerli üretim mücadelesini sürdürmeye devam edeceklerini ancak ithal ürüne de yasaklama getirilmemesi gerektiğini kaydetti. Işık, sözlerini şöyle tamamladı; “Yerli ürün mücadelesini uzun zaman yaptık. Yerli üretim yapılıyor diye ithal ürünü yasaklama hakkınız yok. Yerli üreticiler ürettiği birim başına ürünle teşvik edilir.”

Starkıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.