1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SÜRESİZ GREV 3. GÜNÜNDE..
SÜRESİZ GREV 3. GÜNÜNDE..

SÜRESİZ GREV 3. GÜNÜNDE..

Süresiz grev 3. gününde..

A+A-

SENDİKAL PLATFORM GREVE DESTEK VERDİ

Sendikal Platform, Dev-İş'e bağlı Emek-İş'in Gazimağusa'daki Türk Alkollü İçki ve Şarap Endüstrisi Limited'de (TAŞEL) başlattığı süresiz greve destek verdi ve hükümeti çalışanların haklarını korumaya ve yasaları uygulamaya çağırdı.

Sendikal Platform yetkilileri, bugün 3. gününe giren süresiz greve destek vermek amacıyla grev yerini ziyaret etti; çalışanların mücadelesine sonuna kadar destek vereceğini vurguladı.

Sendikal Platform adına ilk söz alan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, TAŞEL'de grevin sürdüğünü ve başlatılan mücadeleyi alkışladıklarını ifade etti.

Gökçebel, Asgari Ücretin 55 TL artışla “komik” bir şekilde belirlendiğini, bu konuda gerekli düzenlemenin yeniden yapılabileceğini kaydetti. Hükümetin buradaki greve duyarsız kaldığını, mücadelenin devam ettiğini ancak hükümetin görmezden geldiğini savunan Gökçebel, mücadeleye destek verdiklerini, alkışladıklarını kaydetti.

Hükümeti eleştiren ve "bize direnmek kalıyor biz de direne direne kazanacağız" diyen Gökçebel, hükümetin, halkını ve çalışanını kucaklaması, üreteni koruması gerektiğini vurguladı.

Gökçebel, hükümeti, çalışanın sesine kulak vermeye de çağırdı.

BASIN AÇIKLAMASI

BES Başkanı Ulus Arpalıklı da, Sendikal Platform adına basın açıklamasını okudu.

Arpalıklı, Dev-İş’e bağlı Emek-İş Sendikasının TAŞEL Ltd.’de başlattığı süresiz grevin bugün 3. Gününe girdiğini belirterek, emeğin değerinin her geçen gün azaldığını ve emekçilerin kazanılmış haklarının “budanmaya” çalışıldığını kaydetti.

Arpalıklı, hükümetin yeni belirlenen Asgari Ücretle emekçilerle "alay" ettiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Özel sektör çalışanlarını açlığa ve yoksulluğa iten bu anlayış, emekçilerin sorunlarına çözüm üretmeden uzak bir yapıdadır.

Aynı zamanda dövizin anormal artışı karşısında çare üretmeyen hükümeti kınar, döviz artışı konusunda acil tedbirler almaya çağırırız.

Sendikal Platform olarak, Kıbrıslı Türklerin varlığını, kimliğini, kültürünü ortadan kaldırmaya yönelik girişimlere her zaman karşı çıktık, emekçileri ve toplumu yok oluşa ve göçe zorlayan ekonomik yıkım paketlerine, göç yasasında ve özelleştirmelere karşı birlikte mücadele ettik.

Taşel işçileri, bu kurumda % 33 hissesi bulunan, İnkişaf Sandığı Fonu’na ait hisselerin, toplum adına sahip çıkılmasını talep ediyor. Taşel işçileri yasalardan kaynaklanan hayat pahalılığı ödeneğinin bu kurumda uygulanmasını istiyor. Taşel işçileri örgütlü oldukları sendikalarına işverenin saygı göstermesini istiyorlar."

Ulus Arpalıklı, Emek-İş ve TAŞEL işçilerine her anlamda destek vermek için toplandıklarını belirterek, "Taşel işçilerinin yürüttükleri onurlu mücadele, tüm halkımızın ve Sendikal Platforma bağlı tüm sendikaların mücadelesidir. Taşel işçilerinin grevi, emeğe saygı demektir. Taşel işçilerinin grevi, özelleştirmeye karşı çıkmak demektir. Taşel işçilerinin grevi, işçilerin insanca yaşayacağı ücret alması demektir. Taşel işçilerinin grevi, örgütlü mücadele ve sendikalaşmaya sahip çıkmak demektir" dedi.

Arpalıklı, emek mücadelesi yürüten Taşel işçilerini saygı ile selamlayarak, Sendikal Platform olarak dayanışma ve desteklerini vurguladı, hükümeti ve Çalışma Bakanını, yasalarının uygulanması için göreve çağırdı.

AŞAM

Emek-İş Genel Başkanı Koral Aşam da, Emek-İş'in TAŞEL’deki süresiz grevinin 3. Gününe girdiklerini ifade ederek, daha önce uyarı eylemi yaptıklarını ancak dikkate alınmadıklarını kaydetti.

Aşam, TAŞEL'de devletin yüzde 33 hissesi bulunduğunu ve hayat pahalılığı ödeneği ödenmesi gerektiğini, yasaların gayet açık olduğunu ve yasaların uygulanmasını istediklerini kaydetti. Devletin de hisselerine sahip çıkması ve çalışanı işverenle karşı karşıya bırakmaması gerektiğini ifade eden Aşam, "Haklıyız mücadeleye ve direnmeye devam edeceğiz, kazanacağız" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.