1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. SURİYE DİPLOMASİSİ DEVAM EDİYOR
SURİYE DİPLOMASİSİ DEVAM EDİYOR

SURİYE DİPLOMASİSİ DEVAM EDİYOR

DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU, 7 ÜLKENİN DIŞİŞLERİ BAKANLARI İLE TELEKONFERANS GERÇEKLEŞTİRDİ

A+A-

TELEKONFERANSTA CENEVRE-2 SÜRECİNDE DEVAM EDEN HAZIRLIKLAR ELE ALINDI

ABD, İNGİLTERE, FRANSA VE BAZI ARAP ÜLKELERİNİN BAKANLARI, DAVUTOĞLU'NA SURİYE MUHALEFETİNİN İSTANBUL TOPLANTISININ BAŞARIYLA SONUÇLANMASI İÇİN GÖSTERDİĞİ ÇABA NEDENİYLE TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grubu üyelerinden ABD, İngiltere, Fransa, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları ile telekonferans yöntemiyle görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye'deki durumun ve son gelişmelerin değerlendirildiği telekonferansta bakanlar, özellikle Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu'nun (SMDK) İstanbul'da dün gece sona eren toplantısında elde edilen sonuçlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bakanlar, koalisyonun toplantıda alınan genişleme kararı ile her zamankinden daha güçlü ve temsili bir yapıya kavuştuğunu belirtti.

Telekonferansa katılan bakanlar, bu sonucun alınması ve toplantının başarıyla sonuçlanması konusunda Bakan Davutoğlu'nun gösterdiği çabalara teşekkür etti ve Çekirdek Grup adına çarşamba günü SMDK üyelerine bir konuşma yapan Davutoğlu'nun toplantıda yaşanan tıkanıklığın aşılmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Bakanlar ayrıca Suriye'de rejimin yürüttüğü şiddet kampanyasını görüştü ve bu çerçevede halkın kendini savunma hakkına dikkati çekerek, muhalefetin bu amaçla desteklenmesi konusunda Çekirdek Grubun İstanbul ve Amman toplantılarında alınan kararlara bağlılıklarını teyit etti.

Bakanlar, Suriye krizine siyasi bir çözüm bulunması amacına yönelik Cenevre-2 süreci çerçevesinde devam eden hazırlıkları da konuştular ve Çekirdek Grubun Amman toplantısında bu bağlamda ortaya konan parametrelerin ve çerçevenin geçerliliğini koruduğunun altını çizdiler.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.