1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. SURİYE SINIRINDA SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ...
SURİYE SINIRINDA SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ...

SURİYE SINIRINDA SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ...

Suriye sınırında savaş uçağı düşürüldü...

A+A-

Flaş gelişme... Suriye sınırında bir savaş uçağı düşürüldü. Sınır ihlali yapan uçağın SU 24 tipi Rus uçağı olduğu sanılıyor. Uçağın uyarıldığı, sonra Türk jetleri tarafından düşürüldüğü belirtiliyor.

TSK'dan yapılan açıklamada "Sınır ihlali yapan milliyeti bilinmeyen uçak 5 dakika içerisinde 10 ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Savasını ihlal etmiştir" denildi. Uçağa 2 Türk F-16'sının müdahale ettiği belirtildi.

Düşürülen uçakla ilgili radar iz analizi ortaya çıktı. İz analizinde uçağın Türk hava sahasını açıkça ihlal ettiği görülüyor.

Sıcak gelişme... Türk jetleri, sınır ihlali yapan Rus savaş uçağını düşürdü. Uçağın S24 tipi Rus uçağı olduğu belirtiliyor.

Uçağın, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürüldüğü duyuruldu.

Olayın nasıl geliştiğini açıklayan Genelkurmay, uçağın sınır ihlali yaptığını gösteren iz haritasını paylaştı.  Rus uçağının Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne yakın bir noktada bulunan Suriye’nin Yamadi Köyü’ndeki Türkmenlerin barındığı çadırların üzerine düştüğü öğrenildi.

1-092.jpeg

GENELKURMAY'DAN FLAŞ AÇIKLAMA
 
Genelkurmay Başkanlığı yaşanan olayla ilgili flaş bir açıklama yaptı... İşte o açıklama:
 
"24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal etmiştir.
 
Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24’te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GENELKURMAY'DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı arayarak bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada Türk jetleri tarafından vurulan uçağın S 24 tipi Rus uçağı olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

Yerel kaynaklar, uçağın Türkmen Dağın'daki tepeler üzerinden Türkmenler'in barındığı Yamadı kampı bölgesine yaklaşırken Murtlu ve Kepir köyleri belgesindeki Kızıldağ Tepesi üzerinde düştüğünü söyledi.
 
ANKARA ALARMDA... ERDOĞAN BİLGİ ALDI...

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye sınırında sınır ihlali yapan uçağın düşürülmesi olayını takip ederek bir dizi telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak olaya ilişkin bilgi verdi. Başka yetkililerden de bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşeceği öğrenildi.  Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğu kaydedildi.
 
OLAY ANINI ANLATTI
 

Habertürk muhabiri Murat Karataş ise şunları söyledi: Sabah saatlerinde Türkmen bölgesi ile ilgili haber hazırlıklarımızı sürdürürken bir anda gökyüzünde savaş uçağı belirdi. Gözler yeni bir bombalama olup olmayacağına dair uçağa döndüğünde uçağın bir alev topuna döndüğünü ve hızla aşağı indiğini gördük.

Milliyet
 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.