1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SURİYE'DE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 85 KİŞİ ÖLDÜ
SURİYE'DE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 85 KİŞİ ÖLDÜ

SURİYE'DE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 85 KİŞİ ÖLDÜ

Suriye ordusuna bağlı birliklerin, çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik hava ve karadan düzenlediği operasyonlarda 85 kişinin öldüğü bildirildi.

A+A-

SURİYE'DE ESAD GÜÇLERİNİN ÇEŞİTLİ KENTLERE HAVADAN VE KARADAN DÜZENLEDİĞİ OPERASYONLARDA 85 KİŞİ ÖLDÜ

Suriye ordusuna bağlı birliklerin, çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik hava ve karadan düzenlediği operasyonlarda 85 kişinin öldüğü bildirildi.

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Suriye ordusuna bağlı birliklerin roket, havan topu ve savaş uçaklarıyla muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda başkent Şam'ın banliyölerinde 31, İdlib'te 20, Dera'da 10, Lazkiye'de 8, Humus'ta 6, Hama ve Halep'te 3'er, Deyru'z Zor'da 2, Kuneytra ve Rakka'da birer olmak üzere 85 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ölenler arasında 37 silahlı muhalif ile 6 çocuk ve 7 kadının bulunduğunu belirten SNHR, rejim güçlerinin birçok kentte gece operasyonlarına devam ettiğini iletti.

Öte yandan muhalif askeri grupların Halep'teki Miniğ askeri havaalanın içerisinde subayların kaldığı binaya ağır silahlarla saldırdığına değinen Suriye Yerel Koordiansyon Komitesi (LCC), saldırının ardından binadan yoğun dumanların yükseldiğini kaydetti.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Lazkiye ve çevresinde yer alan askeri kontrol noktalarına ağır silahlarla saldırması üzerine 2 tankla birkaç zırhlı aracı imha ettiğini dile getiren LCC, muhalif birliklerin Lazkiye çevresinde Şebbiha milislerinin kaldığı binalara grad füzeleriyle saldırdığını ileri sürdü.

ÖSO'nun Dera kentinde de 2 tankı imha ettiğini aktaran LCC, Şam'ın Kalamun beldesi, Kadem, Berze ve Mudamiye bölgelerinde taraflar arasında yoğun çatışmaların yaşandığını vurguladı.

Şam'daki muhalif İslam Tugayı'nın rejim güçlerinden ele geçirdiği tank ve zırhlı araçlarla Kasyon Dağı'nda konuşlanan Esed birliklerine saldırdığını ve rejime büyük zayiat verdirdiğini iddia eden LCC, kentin Duma, Dareya, Yermuk ve Doğu Guta bölgelerinin top, havan topu ve roketlerle vurulduğunu belirtti.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı kişinin öldürüldüğünü ve muhalif grupların yollara düşediği mayınları etkisiz hale getirdiğini kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.