1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SURİYE'DE ESAD BİRLİKLERİNCE DÜN DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 167 KİŞİ ÖLDÜ
SURİYE'DE ESAD BİRLİKLERİNCE DÜN DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 167 KİŞİ ÖLDÜ

SURİYE'DE ESAD BİRLİKLERİNCE DÜN DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 167 KİŞİ ÖLDÜ

Suriye'de Beşşar Esad'a bağlı ordu birliklerinin dün ülke genelinde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 19'u çocuk 167 kişinin öldüğü bildirildi.

A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejim güçlerinin dün hava ve karadan gerçekleştirdiği operasyonlarda başkent Şam'ın banliyölerinde 74, Humus'ta 26, Rakka'da 18, Hama'da 14, Dera'da 9, Deyru'z Zor, İdlib ve Halep'te 6'şar, Kuneytra'da 4, Haseke'de 3 ve Lazkiye'de bir olmak üzere toplam 167 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Rakka'daki 17'inci Tümen'de bulunan mayın ve silah depolarını ele geçirdiğini, orduya ait savaş uçaklarının muhaliflerin eline gecenbölgeleri bombaladığını belirtti.

Halep'in Nubul ve Zehra beldelerinde bulunan Hizbullah ile ÖSO arasında yoğun çatışmaların meydana geldiğini kaydeden SRGC, Halep'in İza'a, Şeyh Maksud, Cemiyeti Zehra bölgelerinde iki ordu arasında sokak çatışmalarının yaşandığını dile getirdi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini ileri sürdü.

 

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.