1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SURİYE'DE İÇ SAVAŞ
SURİYE'DE İÇ SAVAŞ

SURİYE'DE İÇ SAVAŞ

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla

A+A-

ESAD GÜÇLERİNİN ÜLKE GENELİNDE DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA 70 KİŞİ ÖLDÜ

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 15'i çocuk, 4 kadın olmak üzere 70 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Esad güçlerinin muhaliflere yönelik kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda Halep'te 16, başkent Şam'ın banliyölerinde 13, Dera'da 11, Hama, Deyru'z Zor ve Humus'ta 7'şer, İdlib ve Kuneytra'da birer ve ülkedeki mülteci kamplarında 7 kişi olmak üzere 70 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada da El Kaide ile bağlantılı Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ülkenin Deyru'z Zor kentinde bulunan televizyon istasyonu ile çevresindeki binalara bomba yüklü iki araçla saldırdığı ve rejim güçlerine büyük zayiat verip bölgenin denetimini ele geçirdiği ifade edildi.

IŞİD'in Deyru'z Zor'da bir askeri kampın da kontrolünü sağladığı kaydedilen açıklamada, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Dera kentinde iki tankı imha ettiği aktarıldı.

Esed güçlerinin Şam'ın Duma, Dareyya, Berze ve Cobar'a havan topu ve roketlerle saldırdığı ifade edilen açıklamada, Şam kent merkezindeki Sebi Bahrat, Salihiye ve Emevi Meydanı'na havan toplarının düşmesi sonucunda yaralananların olduğu iletildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Şam kırsalındaki Adra ve Nebk beldelerine düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.