1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SURİYE'DE İÇ SAVAŞ SÜRÜYOR...
SURİYE'DE İÇ SAVAŞ SÜRÜYOR...

SURİYE'DE İÇ SAVAŞ SÜRÜYOR...

SURİYE ORDUSUNUN DÜZENLEDİĞİ OPERASYONLARDA 97 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

A+A-

MUHALİFLERİN GÜN İÇERİSİNDE 3 SAVAŞ UÇAĞINI DÜŞÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

ÇATIŞMALARIN YAŞANDIĞI KUSAYR İLÇESİNDE HALK GIDA VE SU SIKINTISI ÇEKİYOR

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı güçlerin hava ve karadan düzenlediği saldırılarda Humus'ta 47, başkent Şam'ın banliyölerinde 22, Halep ve İdlib'te 8'er, Dera'da 6, Hama'da 3, Deyru'z Zor'da 2 ve Rakka kentinde 1 olmak üzere 97 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Öte yandan silahlı muhaliflerin gün içerisinde Halep'in Neyrab, Humus'un Tedmur ilçesi ile Şam'ın Zemelka bölgesinde Suriye ordusuna ait 3 savaş uçağını düşürdüğünü açıklayan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), ilk defa bir gün içerisinde üç savaş uçağının düşürüldüğünü aktardı.

Halep'in Anadan ve Tel Rıf'at beldelerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Suriye ordusu arasında yoğun çatışmaların yaşandığını ileten SRGC, ÖSO'ya bağlı muhalif tugayların rejim güçlerinin konuşlandığı mevkileri roket ve havan toplarıyla vurduğunu dile getirdi.

Halep'in Karm Cebel ile Meyselen, İdlib'in Taftanaz beldesinde, Esed güçlerinin saldırıları nedeniyle ekili tarım alanlarında yangın çıktığını vurgulayan SRGC, yangının yüzlerce dönümlük ekili alanı küle çevirdiğini belirtti.

Suriye ordu birlikleri ve Hizbullah militanlarının Humus'un Kusayr ilçesine ağır silahlarla saldırması 
sonucu çok sayıda kişinin öldüğünü ileri süren SRGC, ilçenin çevresinde yoğun çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Kusayr'da binden fazla yaralının olduğunu ve ilçenin rejim güçlerinin kuşatması altında bulunduğunu, yaralıların çevre kentlerdeki hastanelere taşınamadığını belirten SRGC, ilçede insanlık dramının yaşandığını ve halkın 13 günden bu yana gıda ve su bulmakta zorlandığını açıkladı.

İlçede acil tıbbi malzeme ve oksijene ihtiyaç duyulduğunu bildiren SRGC, halkın sağlıksız içme suyu tüketmesi nedeniyle bulaşıcı hastalıkların baş gösterdiğini ifade etti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.