1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SURİYE'DE İÇ SAVAŞTA HAYATINI KAYBEDEN FİLİSTİNLİ SAYISI BİN 354
SURİYE'DE İÇ SAVAŞTA HAYATINI KAYBEDEN FİLİSTİNLİ SAYISI BİN 354

SURİYE'DE İÇ SAVAŞTA HAYATINI KAYBEDEN FİLİSTİNLİ SAYISI BİN 354

SURİYE'DE İÇ SAVAŞ

A+A-

Suriye'deki Filistinliler için Çalışma Grubu, "Suriye'deki olayların başlamasından bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının bin 354'e ulaştığı" bildirildi.

Grup tarafından yapılan yazılı açıklamada, ölenlerin bin 201'nin erkek, 153'ünün de kadınlardan oluştuğu belirtildi. Açıklamaya göre, Filistinlilerin yaşadığı ve büyük bir çoğunluğu Suriye'nin kırsalında yer alan Yermuk, Dera, El-Huseyniyye, Han Denun, Han eş-Şeyh, Es-Sebine ve En-Neyre mülteci kampları Suriye rejimine bağlı birlikler ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında yaşanan çatışmalardan en çok etkilenen bölgeler arasında yer alıyor. Saldırılarda, roket ve havan toplarının Filistinlilerin bulundukları bölgelere düşmesi sonucu, şu ana kadar bin 354 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu mülteci kamplarında başta gıda ve ilaç olmak üzere temel ihtiyaçların temininde bir hayli sıkıntı çekildiği, Suriye yönetimine bağlı birliklerin birçok bölgeye ilaç, gıda ve yakıt ambargosu uyguladığı öne sürüldü.

Kamplarda elektrik kesintilerinin son 5 ayda çok sık yaşandığı belirtileni açıklamada, suların da sık sık kesildiği ve gıda fiyatlarında gözle görülür artışlar yaşandığı ifade edildi.

 

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.