1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SURİYE'DE MÜTHİŞ İDDİA: PYD CİHATÇI KOMUTANI ESİR ALDI
SURİYE'DE MÜTHİŞ İDDİA: PYD CİHATÇI KOMUTANI ESİR ALDI

SURİYE'DE MÜTHİŞ İDDİA: PYD CİHATÇI KOMUTANI ESİR ALDI

Suriye'de PKK’nın bu ülkedeki kolu PYD ile cihatçı gruplar arasındaki çatışmalar devam ederken, El Kaide bağlantılı Irak ve Yakın Doğu İslam Devleti'nin (ISIS) emiri "Ebu Musab"ın PYD tarafından yakalanarak esir alındığı öne sürüldü.

A+A-

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, "Kürt Savaşçılar tugayıyla ISIS ve diğer gruplar arasında Rakka kentinin Telabyad ilçesinde yaşanan çatışmalar, Kürt savaşçıların ISIS'in kasabadaki komutanını esir almasından sonra daha da alevlendi" denildi. Telabyad ilçesi Türkiye sınırında yer alıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi direktörü Rami Abdul Rahman, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada yakalanan komutanın savaştaki kod adının Ebu Musab olduğunu ancak Suriyeli mi yoksa yabancı mı olduğunun bilinmediğini söyledi.

Kısa bir süre önce El Kaide'nin Irak kolu emiri Ebubekir el Bağdadi bir açıklama yaparak bundan sonra Suriye'deki El Nusra Cephesi ile birlikte "Irak ve Yakın Doğu İslam Devleti" adı altında hareket edeceklerini duyurmuştu.

Öte yandan Doğan Haber Ajansı muhabiri Hadi Kurt’un Akçakale’den bildirdiğine göre, yaklaşık 9 aylık sessizlik ardından dün gece Telabyad’da yeniden başlayan çatışmalar, silah seslerinin ulaştığı Akçakale’de tedirginliğe yol açarken, olaylarda yaralanan 15 Suriyeli de tedavi amaçlı olarak Türkiye’ye getirildi.

Yaralılar Akçakale Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan, hayati tehlikesi bulunanlar çevre illere sevk edildi. Güvenlik güçleri, çatışmaların ardından sınır hattında önlemlerini arttırdı.

Telabyad’da geçtiğimiz yıl eylül ayında başlayan çatışmalarda yönetim Özgür Suriye Ordusu’na mensup muhalifler tarafından ele geçirilmişti. Kurt, yeni çatışmaların ilçede bulunan El Nusra Cephesi’ne bağlı kişiler ile Aynelarab’dan gelen PYD güçleri arasında çıktığını da aktardı.

Telabyad’da havan topu atışlarının halen devam ettiği belirtiliyor.

HÜRRİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.