1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞ
SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞ

SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞ

Suriye yönetimi, ülkede bulunan BM'nin kimyasal silah araştırma misyonuyla işbirliğini kabul etti.

A+A-

BM, SURİYE YÖNETİMİNİN, ÜLKEDE BULUNAN BM'NİN KİMYASAL SİLAH ARAŞTIRMA MİSYONUYLA İŞBİRLİĞİNİ KABUL ETTİĞİNİ AÇIKLARI

Suriye yönetimi, ülkede bulunan BM'nin kimyasal silah araştırma misyonuyla işbirliğini kabul etti.

BM Sözcülüğü, BM'nin Suriye Arap Cumhuriyeti'nde Kimyasal Silahların Kullanımı İddialarının Araştırılması Misyonu'nun Suriye'deki faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, ''Genel Sekreter Ban Ki-mun, Suriye yönetiminin resmen, güvenli ve etkin işbirliği sağlamak için gerekli yöntemleri kabul ettiğini duyurmaktan mutluluk duydu'' ifadesi kullanıldı.

Suriye yönetimiyle anlaşmaya varıldığı üzere, araştırma ekibinin, 14 güne kadar yerinde ziyaretler dahil, faaliyetlerini yürütmek için ülkede kalacağı ve bu sürenin karşılıklı uzatılabileceği bildirildi.

Genel Sekreter Ban'ın, Suriye devletine işbirliğinden dolayı memnuniyetini dile getirdiği kaydedilen açıklamada, ''Buradaki amaç tam bağımsız ve tarafsız soruşturmaya devam etmektir. Genel Sekreter'in, Dr. Ake Sellström ve ekibinin profesyonelliğine ve bütünlüğüne inancı tamdır'' değerlendirmesinde bulunuldu.

Genel Sekreter'in ayrıca, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ve Dünya Sağlık Örgütü'ne, BM'nin misyonuna olağanüstü çabalarla sağladıkları destekten dolayı memnuniyetini dile getirdiği belirtildi.

Açıklamada, ''uluslararası toplumun ezici desteğini alan soruşturma, herhangi bir tarafca, herhangi bir şartta, kimyasal silah kullanımının açıkca korkunç bir suç oluşturacağını ortaya koyuyor'' ifadesi kullanıldı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.