1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SURİYE'DEN MÜLTECİ DEĞİL, FENA HALDE TOZ GELDİ!
SURİYE'DEN MÜLTECİ DEĞİL, FENA HALDE TOZ GELDİ!

SURİYE'DEN MÜLTECİ DEĞİL, FENA HALDE TOZ GELDİ!

İki günlük alarm

A+A-

 

Suriye’den bu kez mülteci yerine toz bulutu geldi, özellikle Lefkoşa’da hava kirliliği 10 kat arttı, Ercan uçuşları gecikmeli yapıldı

 

Suriye üzerinden gelen toz bulutları, dün öğle saatlerinden itibaren Kıbrıs’ın her iki kesimini de etkisi altına aldı. En fazla etkilenen bölge ise Lefkoşa oldu.

Rum  Meteoroloji Dairesi yetkililerine göre; hava kirliliği normal limitin 10 kat üzerine çıkarak  547 μg/m³ oldu. Kuzey Kıbrıs’ta herhangi bir ölçümün yapılıp, yapılmadığı tespit edilemezken, Sağlık Bakanlığı ortaya çıkan risk konusunda halkı uyardı.

Bakanlık, toz zerreciklerinin ciddi boyutta arttığını belirterek, çocuklar ile yaşlıların yanı sıra astım, alerjik bronşit, alerjik rinit (saman nezlesi), solunum yolu rahatsızlığı olanlar ve kalp hastalarının gerekmedikçe sokağa çıkmamaları uyarısında bulundu. Bakanlık, sokağa çıkmak zorunda kalanların ise mutlaka maske kullanması gerektiğini kaydetti.

KKTC Sivil Havacılık Dairesi, görüş mesafesinin azalması nedeniyle Ercan’a uçuş yapan havayolu şirketlerini uyarırken, Rum Haber Ajansı Larnaka ve Baf Havaalanları’nda görüş mesafesinin azaldığını, ancak iniş ve kalkışlarda herhangi bir sorun yaşanmadığını açıkladı.

KKTC Meteoroloji Dairesi’nden verilen bilgiye göre: toz zerreciklerini de içeren hava koşullarının bugün ve yarın da etkili olması bekleniyor.

Türkiye üzerinden geçti

Suriye’den yayılan toz bulutları, Türkiye’nin Adana, Mersin ve Hatay illerini de etkisi altına aldı ve daha sonra Kıbrıs’a yayıldı.

Bir anda toz bulutlarıyla karşılaşan Hataylıların kimyasal silah etkisinden endişelendikleri bildirildi. Daha sonra yapılan duyurularla, toz bulutlarının zararlarına dikkat çekilerek, halkın mecbur olmadıkça sokağa çıkmaması önerildi.

Aynı durum Adana, Mersin ve Osmaniye’de yaşandı.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.