1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SURİYE'DEN TÜRK JETİNE "TACİZ"
SURİYE'DEN TÜRK JETİNE "TACİZ"

SURİYE'DEN TÜRK JETİNE "TACİZ"

saldırı olursa bunun karşılığını veririz....

A+A-

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YILMAZ: "BİZİM UÇAKLARIMIZ TÜRK HAVA SAHASI İÇERİSİNDE, EĞER BURADA BİR UÇAĞIMIZA SALDIRI OLURSA BUNUN KARŞILIĞINI VERİRİZ"

"TÜRKİYE'NİN KENDİ SINIRLARINI VE VATAN PARÇASINI KORUMASINDAKİ KARARLILIĞI VE İRADESİ, TEST ETMEYE GELMEZ"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye'nin Türk jetine tacizde bulunmasına ilişkin, "Bizim uçaklarımız Türk hava sahası içerisinde, eğer burada bir uçağımıza saldırı olursa bunun karşılığını veririz" dedi.

Yılmaz, partisince Darende ilçesinde düzenlenen yerel seçim mitinginin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, TSK tarafından düşürülen Suriye uçağına değinerek, "Muhalefeti anlayabilmek mümkün değil. Muhalefet her halükarda ve şartta... Suriye uçağımızı düşürür, Beşar Esad'ın yanında, bizim uçağımız Suriye'nin uçağını düşürür, yine Beşar Esad'ın yanında. Bunlar ne zaman Türkiye'nin yanında olacak da Türk halkından oy isteyecekler diye merak ediyorum. Allah bunlara izan versin, fikir versin, ufuk versin, anlayış versin, kavrayış versin" diye konuştu.

Angajman kurallarının çok açık olduğunu dile getiren Yılmaz, "Türkiye'nin kendi sınırlarını ve vatan parçasını korumasındaki kararlılığı ve iradesi, test etmeye gelmez. Biz de bunu gösterdik. Türk milleti güçlüdür, Türk devleti güçlüdür. Bu milletin parçası olan Silahlı Kuvvetler de kendisine verilen görevi hakkıyla yerine getirir. Hem Genelkurmay Başkanımıza hem Hava Kuvvetleri Komutanımıza teşekkür ediyorum, pilotlarımızı gözlerinden öpüyorum" ifadesini kullandı.

"KARŞILIĞINI VERİRİZ"

Bir basın mensubunun "Suriye tarafından TSK'ya ait uçaklara yönelik tacizlerin devam ettiğini" hatırlatması üzerine Yılmaz, sınır hattı ve hava sahasının sürekli korunduğunu ve kontrol edildiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Eğer onlar herhangi bir şey yaparsa uluslararası hukuka aykırı davranır. Neden? Bizim uçaklarımız Türk hava sahası içerisinde, eğer burada bir uçağımıza saldırı olursa bunun karşılığını veririz. Çünkü yaptıkları hareket, uluslararası hukuka aykırı. Biz ise onların uçağını kendi sınırlarımızda düşürdük. Niye? Çünkü bizim hava sahamızı ihlal etmeleri uluslararası hukuka aykırıdır."

Somuncu Baba Külliyesi'ni ziyaret eden ve Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş'le görüşen Yılmaz, külliyedeki çalışmalar hakkında bilgi edindi. Yılmaz, restorasyon çalışmaları devam eden Somuncu Baba Türbesi'nde de incelemelerde bulundu.

AK Parti Darende Belediye Başkan adayı Süleyman Eser, Yılmaz'a üzerinde partisinin amblemi bulunan ve ismi yazılı olan ahşap yakma tekniğiyle hazırlanan tablo hediye etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.