1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SURİYE’YE DÖNMEK İSTİYOR!
SURİYE’YE DÖNMEK İSTİYOR!

SURİYE’YE DÖNMEK İSTİYOR!

“Mahkemenin beni Suriye’ye göndermesini istiyorum”

A+A-

Lefkoşa’da Ercan’dan Avrupa’ya gitmek için çıkış yapmak isterken tespit edilen ve ülkeye kaçak yollarla giriş yaptığı anlaşılan zanlı Hüseyin Muhammet dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresi 3 gün daha uzatıldı.

Polis mahkemede yaptığı açıklamada zanlının KKTC’ye liman olmayan bir bölgeden 12 Aralık tarihinde giriş yaptığını ve zanlının beraberinde bulunan 5 kişinin aranmakta olduğunu kaydederken, mahkemede söz hakkı alan zanlı “Mahkeme beni Suriye’ye göndermesini istiyorum” dedi.

Abbas ELMAS

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Meriç Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Yusuf Karaoğluları, zanlı Hüseyin Muhammet’in 12 Aralık tarihinde tespit edilemeyen ve liman olmayan bir bölgeden KKTC’ye giriş yaptığını söyledi.

Zanlının 13 Aralık tarihinde Ercan Havalimanı’ndan Avrupa’ya gitmek için çıkış yapacağı sırada görevli muhaceret memurları tarafından ülkeye girişinin bulunmaması nedeniyle fark edilerek gözaltına alındığını kaydeden polis, olayla ilgili yürütülen soruşturmada zanlının Kıbrıs’a Türkiye’de anlaştığı ve ismini bilmediği bir balıkçı ile geldiğinin öğrenildiğini aktardı.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının henüz tamamlanmadığını ifade eden polis, zanlı ile ayni teknede ülkeye yasadışı yollardan giriş yapan 5 kişinin daha olduğunu öğrenildiğini belirterek şahıslarla ilgili araştırma başlattıklarını kaydetti.

Zanlının serbest kalması halinde aranan şahıslara etki edebileceğini belirten polis memuru, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlının 3 gün daha polis karakolunda tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alarak konuşan zanlı Hüseyin Muhammet, “Mahkemeden beni Suriye’ye göndermesini istiyorum” dedi.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının söylediklerini dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.