1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SURUÇ BOMBACISININ KİMLİĞİ KESİNLEŞTİ!
SURUÇ BOMBACISININ KİMLİĞİ KESİNLEŞTİ!

SURUÇ BOMBACISININ KİMLİĞİ KESİNLEŞTİ!

Suruç bombacısının kimliği kesinleşti;

A+A-

 

Suruç’taki katliamı gerçekleştiren canlı bombanın kimliğinin kesinleştiği bildirildi: Şeyh Abdurrahman Alagöz.

Suruç’ta bombalı saldırının yaşandığı yerde 1995 doğumlu Alagöz’e ait bir kimlik bulunmuş, Adıyaman doğumlu Alagöz’ün annesi kimliğin oğluna ait olduğunu doğrulayarak, oğlunun 10 gün önce ortadan kaybolduğunu söylemişti.

Anadolu Ajansı’nın Emniyet yetkililerine dayandırdığı habere göre patlama mahalinden toplanan delil ve vücut parçalarının Ankara’da incelenmesinin ardından bombacının Alagöz olduğu kesinleşti.

Ailesi Adıyaman’ı terk etti

Haberde şu bilgilere de yer verildi:

Bombacının Alagöz olduğunun ortaya çıkması üzerine Adıyaman’da yaşayan ailesi, evlerini terk ederek şehir dışındaki bir yakınlarının yanına gitti.

IŞİD’e adam kazandırıldığı ileri sürülen İslam Çay Ocağı’nı Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz işletiyordu. Çay ocağı yaklaşık bir yıl önce ruhsatı olmadığı gerekçesiyle kapatılmıştı.

‘Terör nitelikli kayıp şahıs’ olarak aranan iki kardeşten yaklaşık altı aydır haber alınamıyordu. Baba Zeynal Abidin Alagöz’ün yaklaşık iki ay önce polise iki çocuğu hakkında kayıp başvurusu yapmıştı.

Geçen yıl Suriye’ye gitti

Daha önce de Alagöz’le ilgili şu bilgiler ortaya çıkmıştı:

Alagöz, geçen yıl Suriye’ye yasadışı yoldan geçiş yaptı.

Reuters’a konuşan bir hükümet yetkilisi, Alagöz’ün HDP’nin Diyarbakır mitinginde yaşanan bombalı saldırının failiyle ilişkisi olduğunu da söyledi.

Zira Radikal’in haberine göre Diyarbakır bombacısı olarak bilinen Orhan Gönder de Alagöz’ün işlettiği ‘İslam Çay Ocağı‘na gidiyordu. Üst katı mescit yapılan yapılan çay ocağına ailelerin isteği üzerine polis baskını düzenlenmiş, içeride IŞİD bayrakları dışında hiçbir delil bulamayan polisler, çay ocağının ruhsatı olmadığını fark etmiş ve burayı mühürlemişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.