1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SÜRÜCÜLER BU HABERE DİKKAT!
SÜRÜCÜLER BU HABERE DİKKAT!

SÜRÜCÜLER BU HABERE DİKKAT!

Yol vermeyen yandı!

A+A-
 
Yol vermeyen yandı

Sürücüler bu habere dikkat!.. Kaza ve vakalara gitmek için yola çıkan 112 Acil Servis ambulanslarına yol vermeyen sürücüler, 260 TL cezayla karşı karşıya kalabilir

Trafikte öncelik tanınmasına karşın bazı sürücüler, kasten ya da istemeyerek ambulanslara yol vermiyor.  Ülkemizde kaza ve vakalara gitmek için yola çıkan 112 Acil Servis ambulanslarına yol vermeyen bazı sürücüler, yaşananlar karşısında büyük tepki alıyor.

Tepe lambaları ve sirenleri açık seyreden ambulanslara bazı sürücülerin yol vermemesi hem 112 yetkililerini, hem hasta yakınlarını, hem de vatandaşları adeta çileden çıkarıyor.

Bir vakadan diğerine yetişmek için adeta zamanla yarışan sağlık ekipleri, bazı sürücülerin kendilerine yol vermemesiyle birlikte vakalara yetişmekte zaman zaman sıkıntı yaşıyor.

 

“Ambulanslara kamera takılsın”

Ambulanslara yol verilmesinin önemine değinen vatandaşlar, “Ambulansta bulunan hastalar, kendi yakınları da olabilir. Lütfen biraz duyarlı davranılmalı. Kaybedilen bir saniyenin bile önemi var” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, ambulanslara kamera takılmasıyla bu tür sürücülerin tespit edilmesini ve haklarında cezai işlem uygulanmasını istedi.

 

259 Lira 50 Kuruş cezası var

Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Tüzüğü’ne göre yolarda araç kullanan sürücülerin ambulans, polis ve itfaiye gibi, bu tür acil siren kullanan araçlara yol vermeyenlere 259 Lira 50 kuruş cezai işlem uygulanıyor.

Bu cezalar asgari ücretin yükselmesine bağlı olarak ta artış gösteriyor.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.