1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUSUZLUK 6 KÖYÜ VURDU
SUSUZLUK 6 KÖYÜ VURDU

SUSUZLUK 6 KÖYÜ VURDU

Susuzluk 6 köyü vurdu

A+A-

Duygu ALAN

Karşıyaka’da bulunan Su İşleri Dairesi’ne ait bir pompa istasyonunda oluşan arıza nedeni ile 6 köy günlerdir susuzluk sorunu yaşıyor.

Geçitköy’de yaşanan su sıkıntısını konu alan Havadis’in dün yayınladığı “Barajın Dibinde Susuz Kaldılar” haberi üzerine Lapta Belediyesi ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı açıklama yaptı.

Lapta Belediyesi Su İşleri Şube Amiri İbrahim Dilek, önce Su İşleri Dairesi’ne ait bir pompa istasyonunda sonra da artezyen kuyusunun dalgıç pompasında olmak üzere ard arda oluşan arızalar sebebi ile 5 köye tamamen bir köye de kısmen şebeke suyunun verilemediğini belirtti.

Söz konusu arızanın özel şirketler tarafından 12 saat gibi bir zaman diliminde giderilebildiğini belirten Dilek, Su İşleri Dairesi’nin sorumluluğunda olan bu arıza, günlerdir giderilemediğini belirtti.

İbrahim Dilek, Lapta Belediyesi’nin sosyal medyadaki hesabından 4 Mayıs’ta bir açıklama yaparak meydana gelen arızayı kamuoyuna duyurduğunu da sözlerine ekledi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise Karşıyaka MTA 14 kuyusunda Çarşamba günü arıza oluştuğu, gerekli ekipmanın o gün başka bir arızaya müdahalede bulunduğundan aynı gün Geçitköy’deki arızaya aynı gün müdahale edilemediği kaydedildi. Açıklamada, Geçitköy’deki çalışmalara ancak Perşembe günü başlanabildiğini ancak olumsuz hava koşulları sebebi ile çalışmaların Cuma gününe uzadığı kaydedildi.

Belediye de süreçten muzdarip

Lapta Belediyesi Su İşleri Şube Amiri İbrahim Dilek, Karşıyaka’da bulunan ve Su İşleri Dairesi’ne ait bir pompa istasyonunda arıza oluştuğunu bu nedenle Geçitköy, Kayalar, Sadrazamköy, Hisarköy, Özkan ve Karşıyaka’nın üç bölgesine su verilemediğini belirtti.

Dilek, Lapta Belediyesi’nin sosyal medyadaki hesabından 4 Mayıs’ta bir açıklama yaparak meydana gelen arızayı kamuoyuna duyurduğunu, Su İşleri Dairesi’ne de kamuoyuna arızaya ilişkin bir duyuru yapmaları için telkinde bulunulduğunu kaydetti.

Arızanın Türkiye’den gelen suyun tesise verilebilmesi için yapılan kazı esnasında su hattının patlaması sonucu oluştuğunu ancak bu sorunun iki gün içerisinde giderildiğini Perşembe günü de hatta su verildiğini belirtti.

Dilek, Perşembe günü de artezyen kuyusunun dalgıç pompasının arızalandığını belirterek günlerdir Geçitköy, Kayalar, Sadrazamköy, Hisarköy, Özkan ve Karşıyaka’nın üç bölgesine su verilemediğini söyledi.

Söz konusu arızanın özelde daha kısa sürede giderildiğini kaydeden Dilek, “Bir kuyudaki boruların sökülüp takılması özelde yaptırılırsa 12 saatte biter. Ancak Su İşleri Dairesi’nin sorumluluğunda olan bu arıza, günlerdir giderilmiyor” diye konuştu.

Bakanlık açıkladı: Önce araç yoktu sonra hava koşulları uymadı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan Havadis’e yapılan açıklamada, Karşıyaka MTA 14 kuyusunda Çarşamba günü arıza oluştuğu, meydana gelen arızanın Karşıyaka – Geçitköy – Sadrazamköy – Kayalar – Kozanköy – Alemdağ – Akçiçek – Şirinevler bölgelerini etkilediği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dalgıç pompasında meydana gelen arızayı gidermek için kullanılacak olan vincin bir başka arızaya müdahalede kullanıldığından Çarşamba günü Geçitköy’e müdahale edilemediğini ancak Perşembe günü ilgili ekiplerin gerekli ekipmanlar ile bölgeye gidip arıza giderme çalışmalarını başlattığı kaydedildi.

Açıklamada, Perşembe günü olumsuz hava koşulları nedeni ile çalışmaların tamamlanamadığını ancak Cuma günü itibari ile Geçitköy’deki arıza giderme çalışmalarının kaldığı yerden devam ettiğini ifade edildi.

 

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.