1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SÜT ENDÜSTRİSİNDE GIDA GÜVENLİĞİ”
“SÜT ENDÜSTRİSİNDE GIDA GÜVENLİĞİ”

“SÜT ENDÜSTRİSİNDE GIDA GÜVENLİĞİ”

Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) ve Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği’nin katkılarıyla, “Süt Endüstrisinde Gıda Güvenliği” konulu seminer düzenlendi;

A+A-

Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) ve Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği’nin katkılarıyla,  “Süt Endüstrisinde Gıda Güvenliği” konulu seminer düzenlendi.

Yakın Doğu Üniversitesi, Veteriner Fakültesi’nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak, Uludağ Üniversitesi  Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Çıbık katıldı.

ÜRETİCİ

Seminerin açılışında konuşan SÜTEK Genel Müdür Vekili Aytaç Üretici, seminerde konuşulan verilerin uygulamaya geçirilmesinin önemine işaret ederek, bu etkinliğin sektöre olumlu katkı yapmasını diledi.

ESENDAL

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal da, gıda güvenliğinin özellikle hayvansal ürünlerde önemli olduğunu ve sütün enfeksiyon hastalıklarında hayati yeri bulunduğunu kaydetti.

ÇIBIK

Prof. Dr. Recep Çıbık sunumuna, ABD’de gıda güvenliğinde yaşanan zaaflardan dolayı ortaya çıkan mali bilançoyu açıklayarak başladı.

“ABD’DE YILDA 46 MİLYON GIDA ZEHİRLENMESİ VAKASI.. 3 BİNİ ÖLÜMLE NETİCELENİYOR”

Çıbık, her yıl ABD’de, 46 milyon gıdaya bağlı zehirlenme vakası yaşandığını; bunlardan 325 bininin hastaneye kaldırıldığını ve 3 bin vakanın ölümle sonuçlandığını anlattı.

Gıdaya bağlı enfeksiyonların ABD’ye maliyetinin 2012 yılında78 milyar Dolar olduğunu kaydeden Çıbık, bunun Türkiye ekonomisinin yaklaşık onda birine denk geldiğini söyledi.

Çıbık, seminerde ayrıca, sütün tanımı ve insan yaşamındaki yeri, hammadde işleyen işletmelerin yapısı ve ISO 22000 standardına göre işletmelerin nasıl hazırlanması ve nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.