1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SÜT ÜRÜNLERİ SOFRAYI TERK EDİYOR!
SÜT ÜRÜNLERİ SOFRAYI TERK EDİYOR!

SÜT ÜRÜNLERİ SOFRAYI TERK EDİYOR!

Koop süt de zam yaptı!

A+A-

Duygu ALAN

Akaryakıt zammının ardından bir zam da çiğ süt fiyatlarına yapıldı. Çiğ süt zammının piyasaya yansıması gecikmedi.

Döviz kurlarında yaşanan artışla birlikte üretim maliyetlerinin artmasına bağlı olarak çiğ süt fiyatına 1 Mayıs 2018 tarihi itibarı ile yüzde 5’lik zam yapıldı.

Haziran 2017’de yapılan zam ile 1.43 TL’den 1.48 TL’ye çıkan çiğ sütün litre fiyatı, 1 Mayıs 2018’de yapılan yüzde 5’lik artış ile de 1.48 TL’den 1.53 TL’ye çıktı.

Çiğ süt zammı Koop Süt’ün ürünlerinde fabrika çıkış fiyatlarına yansırken, ülkede faaliyet gösteren diğer süt ve süt ürünleri imalatçılarının da ürün fiyatlarında artış yapması bekleniyor.

Zam Koop Süt fiyatlarını yüzde 10 ila 15 arttırdı

Çiğ süte yapılan zammın ardından Koop Süt de ürün fiyatlarını arttırdı.

Koop Süt, 3 Mayıs 2018 tarihi itibarı ile uzun ömürlü süt ve süt ürünlerinde fabrika çıkış fiyatlarına yüzde 10 ila 15 arasında zam yaptı.

Çiğ süte ay sonuna doğru ikinci bir zammın yapılması tartışılırken, Koop Süt’ün ardından ülkede faaliyet gösteren diğer süt ve süt ürünleri imalatçılarının da ürün fiyatlarına zam yapması gündemde.

koop-sut.jpg

Yücesoylu: İkinci zammın ardından fiyat artışına gittik

Koop-Süt Genel Müdürü Salih Yücesoylu Havadis’e yaptığı açıklamada, çiğ süte 2017 Haziran ayında yapılan zammın ardından 1 Mayıs 2018 tarihi itibarı ile geçerli olmak üzere yüzde 5 oranında bir zam daha yapıldığını söyledi.

Çiğ süte Haziran ayında yapılan zammın ardından süt ve süt ürünlerinde fiyat artışına gitmediklerini söyleyen Yücesoylu, yapılan son çiğ süt zammı ile Koop Süt’ün de ürünlerinde yüzde 10 ila 15 arasında bir fiyat artışı yaptığını belirtti.

Yücesoylu, “Haziran ayında yapılan zamla birlikte çiğ süt fiyatı 1.43 TL’den 1.48 TL’ye çıktı. Bu arada ülkede enflasyon tavan yaptı ama Koop Süt, ürün fiyatlarına çiğ süt zammını yansıtmadı. Çiğ süte 1 Mayıs 2018 tarihi itibarı ile yüzde 5 oranında bir zam daha yapılarak 1.48 TL olan çiğ süt fiyatı 1.53 TL oldu. İkinci bir zammın daha yakın zamanda yapılacağı söyleniyor. Çiğ süte yapılan son zammın ardından Koop Süt fabrika çıkış fiyatlarına da zam yapıldı” diye konuştu.

Haber Kaynağı: Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.