1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİMİ ARTIRILMALI”
“SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİMİ ARTIRILMALI”

“SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİMİ ARTIRILMALI”

Sennaroğlu, Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun 1956 yılında bütün üye ülkelerde kutlanması kararı aldığı ve süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketiminin artırılmasını teşvik etmek amacıyla kutlanan “Dünya Süt Günü” dolayısıyl

A+A-

“SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİMİ ARTIRILMALI”

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun 1956 yılında bütün üye ülkelerde kutlanması kararı aldığı ve süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketiminin artırılmasını teşvik etmek amacıyla kutlanan “Dünya Süt Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Beyaz mucize olarak adlandırılan sütün, tüm canlıların olduğu gibi insanoğlunun da gelişimini sağlayabilmek için dünyaya geldiği andan itibaren çok önemli bir besin maddesi olduğunu söyleyen Sennaroğlu, sağlığın yaşam boyu korunması için yeterli ve dengeli beslenmede süt ve süt ürünleri tüketiminin önemini hatırlattı.

Özellikle çocukluk ve gelişim dönemlerinde kemik sağlığı açısından önemi bilinen sütün obezite, kanser, hipertansiyon gibi kronik hastalıklara karşı koruyucu rol oynadığını belirten Sennaroğlu, ülkede süt ve süt ürünleri tüketiminin artırılmasının önemine değindi.

Gelişmiş ülkelerde yıllık kişi başı süt tüketiminin 100 litrenin üzerinde olduğunu belirten Sennaroğlu KKTC’de bu oranın 45 litre düzeyinde kalmasının süt tüketiminde henüz istenilen noktaya gelinmediğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Sennaroğlu, topluma günlük beslenme alışkanlıkları içerisinde süt ve süt ürünleri tüketimine önem vermesi çağrısında bulundu.

Sennaroğlu, tarım ekonomisi içerisinde süt sektörünün KKTC’de önemli bir yere sahip olduğunu da ifade ederek, sektörün, Bakanlık olarak önemsendiğini kaydetti.

Sennaroğlu, KKTC’nin süt ve süt ürünleri açısından zengin bir kültüre ve hellim gibi çok değerli bir süt mamulüne sahip olduğunu, hellimin AB’nde tescilinin tamamlanmasının ardından, sektörün daha da gelişeceğine olan inancını dile getirdi.

Bakan Sennaroğlu, tüm süt ve süt mamulleri üreticileri, ile toplumun Dünya Süt Günü’nü kutladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.