1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SUUDİ ARABİSTAN'DA SARS VAKALARI
SUUDİ ARABİSTAN'DA SARS VAKALARI

SUUDİ ARABİSTAN'DA SARS VAKALARI

Suudi Arabistan'da SARS hastalığına benzeyen ''corona'' virüsüne yakalananların sayısı 76'ya yükseldi.

A+A-

Suudi Arabistan'da SARS hastalığına benzeyen ''corona'' virüsüne yakalananların sayısı 76'ya yükseldi.

Suudi Arabistan'da SARS (ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu) hastalığına benzer belirtilere neden olan ''corona'' virüsüne yakalananların sayısı 76'ya yükseldi.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 1 Ağustos'tan bu yana yeni vaka tespit edilmediği bunun hac mevsiminin yaklaşmasıyla hastalığın kontrol altına alınmaya başlandığının göstergesi olduğu yorumu yapıldı.

Geçen yıl Eylül ayından bu yana 39 kişinin SARS virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği hatırlatılan açıklamada, hastanede tedavi altına alınan 24 kişinin iyileştiği ifade edildi.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Abdullah Bin Abdülaziz er-Rabiya geçen hafta yaptığı açıklamada, Ramazan umresinin tamamlanmasının ardından yeni vaka tespit edilmediğini Mekke-i Mükerreme ile Medine-i Münevvereyi ziyaret eden umrecilerde de hastalığa rastlanmadığını belirtti.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da, yaşlı, hamile ve çocuklar ile kalp, böbrek, şeker ve solunum yolu ile AIDS hastalarının bu yıl hac ve umre ibadetlerini ertelemeleri istenmişti.

Corona virüsü ile ilgili vakalara ülkenin doğusundaki El-İhsa bölgesi başta olmak üzere, Bise, Riyad Kasım ve Taif'te de rastlanmıştı.

Corona virüsü, ilk kez geçen yıl Ortadoğu'da tespit edilmiş ve virüs bulaşan kişilerin Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Pakistan'a gittiği ortaya çıkmıştı.

Akciğerleri ve böbrekleri tahrip eden, bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temas halinde bulaşabileceği belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi bulunmayan virüse karşı hiçbir koruyucu aşı ya da antibiyotik ilaç tedavisinin bulunmadığı kaydediliyor.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.