1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SUUDİ KRALI DARBE İÇİN KUTLADI
SUUDİ KRALI DARBE İÇİN KUTLADI

SUUDİ KRALI DARBE İÇİN KUTLADI

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz, Mısır'da yönetime el koyan ordunun açıkladığı yol haritası uyarınca, cumhurbaşkanlığı seçimi yapılana kadar ülkeyi yöneteceği duyurulan Muhammed Adli Mansur'a tebrik mesajı gönderdi.

A+A-

Kral Abdulaziz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mansur'a gönderdiği tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Sizi, Mısır'ın bu kritik döneminde ülkeyi yönetecek olmanız dolayısıyla kutlarız. Allah'a, kardeş Mısır halkının hayallerini gerçekleştirebilmeniz yolunda yükünüzü hafifletmesi için dua ediyoruz. Mısır ordusunu, General Abdulfettah es-Sisi'nin şahsında tebrik ediyor, ülkeyi nereye çıktığı belli olmayan bu tünelden çıkardıkları için kendilerini kutluyoruz. Allah Mısır'ın istikrarını ve güvenliğini korusun.''

BAE DE DARBEDEN MEMNUN

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al-Nahyan, ülkesinin Mısır'daki gelişmelerle ilgili olarak, "içinin rahat olduğunu" belirtti.

BAE Resmi Haber Ajansı WAM'a göre, Al-Nahyan, yaptığı açıklamada, BAE'nin Mısır halkının güvenli, parlak, müreffeh ve istikrarlı bir geleceğe açılacak zor anları aşma kabiliyeti olduğuna inandığını belirtti.

Nahyan, "Mısır'ın soylu tarihi, insani medeniyetin kalkınmasına katkıları, Arap dünyasındaki ve İslami anlamdaki rolü, halkına parlak bir gelecek inşa etmek için sağlam temeller kuracağının kefilidir. Yüce Mısır ordusu, Mısır'ın koruyucusu ve kalkanı olduğunu ispat etti" ifadelerini kullandı.

BAE Dışişleri Bakanı Nahyan, ülkesinin Mısır ile halk ve hükümet düzeyinde ilişkilerini güçlendirmeye devam etmeyi temenni ettiğini kaydetti. 

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.