1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUYA KAVUŞACAĞIMIZ GÜNÜ BÜYÜK HEYECANLA BEKLİYORUZ
SUYA KAVUŞACAĞIMIZ GÜNÜ BÜYÜK HEYECANLA BEKLİYORUZ

SUYA KAVUŞACAĞIMIZ GÜNÜ BÜYÜK HEYECANLA BEKLİYORUZ

SUYA KAVUŞACAĞIMIZ GÜNÜ BÜYÜK HEYECANLA BEKLİYORUZ

A+A-

DİNÇYÜREK: “SUYA KAVUŞACAĞIMIZ GÜNÜ BÜYÜK HEYECANLA BEKLİYORUZ. SUYA KAVUŞMAMIZIN HEMEN SONRASINDA GEREK EKONOMİK GEREKSE TARIMSAL ALANLARDA ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, dünyanın gözünün “Asrın Projesi”nin üstünde olduğunu belirterek, “Suya kavuşacağımız günü büyük heyecanla bekliyoruz. Kıbrıs Türk halkı olarak suya kavuşmamızın hemen sonrasında gerek ekonomik gerekse tarımsal alanlarda çok daha güçlü olacağız” dedi.

Bakan Dinçyürek, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile birlikte İstanbul’da katıldığı “Trabzon Günleri” etkinliğinde bir konuşma yaptı.

“KIBRIS TÜRK HALKI TARİHSEL SÜREÇTE ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRDİ”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Kıbrıs Türk halkının tarihsel süreçte çok zor günler geçirdiğini vurgulayan Dinçyürek, Türkiye’nin bu sürecin her aşamasında Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu vurguladı.

Dinçyürek, “Anavatanımızın yanımızda olduğunu bilmek, bizlere her zaman büyük bir güç verdi. Bu güçle her umutsuzluğa düştüğümüzde yeniden ayağa kalktık, adadaki varlığımızı sürdürdük. Anavatanımız, bizi ayakta ve hayatta tutabilmek adına günü geldi aş verdi, günü geldi silah verdi, günü geldi can verdi. Bugün ise, bize can katacak olan ‘suyu’ vermektedir” diye konuştu.

Konuşmasında Kıbrıs sorununa da değinen Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, “Kıbrıs Türk halkı karşılaştığı onca haksızlığa karşın, süreçler boyunca müzakere masasında barış elini uzatmış ve hakkaniyete dayalı bir anlaşma için mücadele vermiştir” dedi.

“EROĞLU’NA DESTEĞİMİZ TAM”

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun müzakereleri hassasiyetle sürdürdüğüne dikkat çeken Dinçyürek, Eroğlu’na her zaman desteklerinin ve güvenlerinin tam olduğunu vurguladı.

İstanbul’da böyle bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Hakan Dinçyürek,1974 Mutlu Barış Harekatı’ndan sonra KKTC’ye yerleşen Karadenizlilerin yaşadıkları yeri yurt bildiğini kaydetti.

“BİZ ONLARLA BİR BÜTÜNÜZ”

Karadenizlilerin KKTC’nin kalkınması, refaha ulaşması için Kıbrıslı Türklerin verdiği mücadeleye katkı koyduğunu ifade eden Hakan Dinçyürek, “Biz onlarla bir bütünüz” dedi.

Dinçyürek etkinlikteki konuşmasında şunları kaydetti:

“KKTC’de yaşayan Trabzonlusu da, Mersinlisi de, Baflısı da, Limasollusu da ayrılmaz bir bütünün parçalarıdır. Ama ülkemizde yaşayan Karadenizliler gerek çalışkanlıkları gerek kültürel yapılarıyla bizim en büyük zenginliklerimizdendir. Trabzonlular der ki “Bize her yer Trabzon”. Ben de diyorum ki, KKTC’de Karadeniz Kültür Derneğimizin bu çalışmaları devam ettikçe, kardeşliğimiz, dayanışmamız artarak devam ettikçe ‘Kuzey Kıbrıs’ta da her yer Trabzon’ dur...”

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.