1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUYLA İLGİLİ SÜRECİN HALKLA PAYLAŞILMASI ÇAĞRISI
SUYLA İLGİLİ SÜRECİN HALKLA PAYLAŞILMASI ÇAĞRISI

SUYLA İLGİLİ SÜRECİN HALKLA PAYLAŞILMASI ÇAĞRISI

Şeffaf bir şekilde halkla paylaşması ...

A+A-

 

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), hükümetin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne Türkiye’den gelen suyun dağıtımıyla ilgili süreci şeffaf bir şekilde halkla paylaşması çağrısında bulundu.

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, su ile ilgili görüşmelerin gizli tutulduğunu ve CTP’nin konuyla ilgili sürekli kendisini gündeme tutmaya çalıştığını savundu.

Korkmazhan, “CTP-UBP hükümetinin suyla ilgili politikası var mıdır, yoksa CTP kendi başına mı hareket etmekte, müzakereleri kendisi mi yürütmektedir? AKP hükümetinin istediği nedir? CTP yürüttüğünü iddia ettiği müzakerelerde ne önermiştir, neyi reddetmektedir? Hükümet ortağı UBP’nin talepleri ve CTP-UBP hükümetinin kararı nedir? Tüm bunların şeffaf bir şekilde, belgeleri ile halk ile paylaşılması şarttır” dedi.

“ÖZERK SU KURUMU YÖNETMELİ”

Korkmazhan, Türkiye’den gelen suyun dağıtılması için döşenecek hatların geçtiği yerlerin mülkiyetinin devrinin kabul edilemez olduğunu, mülkiyetin Kıbrıs Türk toplumunda olması ve suyun yönetiminin yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde oluşturulacak özerk su kurumu tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.