1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "SUYU DEVREDEN TELEFON VE ELEKTRİĞİ DE DEVREDER"
"SUYU DEVREDEN TELEFON VE ELEKTRİĞİ DE DEVREDER"

"SUYU DEVREDEN TELEFON VE ELEKTRİĞİ DE DEVREDER"

"Suyu Devreden Telefon Ve Elektriği De Devreder"

A+A-

“SUYUN ÖZEL ŞİRKET TEKELİNE DÖNÜŞMESİNE OLANAK SAĞLAYACAK İÇERİKTE”

"SUYU DEVREDEN, TELEFONU VE ELEKTRİĞİ DE DEVREDER"

 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TC-KKTC arasında imzalanan “Su Temini ve Yönetimine İlişkin Anlaşmanın" suyun özel şirket tekeline dönüşmesine olanak sağlayacak içerikte olduğunu ve "teslimiyet anlamına geldiğini” savundu.

Su konusunun toplumsal bir sorun olduğunu, suyun hemen ardından da ekonomik protokolle birlikte elektriğin, telefonun, limanların özelleştirilmesinin gündeme geleceğini iddia eden  Özyiğit, “Suyun özelleşmesine onay verenler, KIB TEK'in, Telekomünikasyon Dairesi'nin ve toplumun diğer kurumlarının özelleşmesine nasıl karşı çıkacaklar" diye sordu.

TDP Başkanı Özyiğit yazılı açıklama ile TC-KKTC arasında imzalanan "Su Temini ve Yönetimine İlişkin Anlaşma" ile gündemdeki "Ekonomik Protokole" yönelik değerlendirmelerde bulundu.

"ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK YOK"
 

Su ile ilgili anlaşmaya varılan ilk metin ile sonradan değiştirildiği söylenen iki metnin arasında “önemli bir değişiklik olmadığını” ileri süren Özyiğit, "UBP, bu teslimiyet metnini zaten en başından beri kabullenirken, CTP de direnir gibi görünerek, aslında metnin özünde değişiklik yapmadan teslimiyete kılıf hazırladı. Hükümet, suyun işletme hakkını devrederek, özel şirket tekeline dönüşmesine olanak sağlayabilecek özelleştirme sürecine onay verdi. İşin özü budur" dedi.

Türkiye’den gelen suyun ülke için büyük ihtiyaç olduğunu, buna karşı olmadıkları belirten Özyiğit, ancak, suyun yönetimi ve işletmesi konusunda toplum adına oldukça hassas olduklarını,  anlaşmaya toplumun geleceğini ipotek altına alan içerikte olduğu gerekçesiyle karşı çıktıklarını belirtti.

Özyiğit, anlaşma ile “belediyelerin zorla sisteme itildiğini, dışarıda kalacak olan belediyelerin ise resmen boğazlarının sıkıldığını” savundu.

TDP olarak belediyelerin kapsamının geliştirilerek bir anlamda yerel hükümetler olması gerektiğini savunduklarını, ancak bu anlaşma ile belediyelere sadece çöp toplama ve ilaçlama görevleri bırakılarak işlevsiz hale getirileceklerini iddia eden Özyiğit, belediyelerin mahalli gelirlerini bile özel şirketin toplayacağını ileri sürdü

“SU PAHALILAŞACAK"

“Suyun fiyatının bile belirlenmediğini, imza atan Başbakan’ın dahi suyun fiyatını bilmediğini, ancak kesin olan şeyin de bugün suyu 5-10 kuruştan alan belediyelerin özel şirkete devredilmesinin ardından çok daha pahalıya alacağı olduğunu” iddia eden Özyiğit, belediyelerin su bölümünde çalışan yaklaşık 350 personelin geleceğinin belirsiz olduğunu, alım garantisi ile de kullanılmayacak olan suyun parasının bile KKTC Maliyesi tarafından şirkete ödeneceğini savundu.
 
 “SIRA KALAN KURUMLARDA"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, özelleştirmelerin yapıldığı her alanda sıkıntı yaşandığını belirterek, Ercan, DAİ-DAK, ETİ ve KTHY’den örnekler verdi; suyun ardından Ekonomik Protokol’le birlikte elektrik, limanlar ve telefonun özelleştirilmesinin gündeme geleceğini savundu.

Özyiğit, “Toplumun zarar göreceğini bile bile KTHY'yi iflas ettirip kapatan, DAÜ'de Okul Öncesi Kurumları devreden, Ercan Havaalanı’nı devreden CTP ile UBP'nin oluşturduğu hükümet, Kıb Tek ile Telekomünikasyon Dairesi'nin özelleştirilmesine mi karşı çıkacak! Bu konuda ne bizlerin, ne de toplumun en ufak bir umudu yoktur" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.