1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUYUN İDARESİ KONUSUNDA NET TAVIR
SUYUN İDARESİ KONUSUNDA NET TAVIR

SUYUN İDARESİ KONUSUNDA NET TAVIR

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümete Türkiye’den gelecek suyun idaresi konusunda net bir karar açıklaması çağrısında bulundu.

A+A-

ÖZYİĞİT: “ANA SU DEPOLARINDAN KULLANICILARIN MUSLUKLARINA KADAR OLAN DAĞITIM VE TAHSİLATIN YEREL YÖNETİMLER TARAFINDAN YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNMAKTAYIZ”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümete Türkiye’den gelecek suyun idaresi konusunda net bir karar açıklaması çağrısında bulundu.

Özyiğit, TDP basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, hükümet ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı ile Genel Sekreteri’nin suyun kurulacak özerk bir kurum tarafından yönetilmesini savunurken, hükümetin diğer ortağı Ulusal Birlik Partisi’nin bazı yetkililerinin ise suyun idaresinin devredilmesini öngördüğüne işaret etti.

KKTC Su Temin Projesi’nin hayata geçebileceğinin 2008’de ortaya konmasına rağmen CTP, UBP ve DP’li hükümetlerin suyun yönetimiyle ilgili hiçbir yasal ve teknik alt yapı hazırlığı yapmadığını savunan Özyiğit, mevcut CTP-UBP hükümetinin de suyun akmaya başlamasına rağmen tutumunu halen belirlemediğini savunarak bunu eleştirdi.

“ÖZERK BİR YÖNETİME DESTEK”

Özyiğit, suyun idaresinin oluşturulacak özerk bir kurum tarafından yapılması gerektiğini, bu bağlamda alınacak her türlü kararda TDP olarak hükümete tam destek vereceklerini açıkladı.

Türkiye’den gelecek suyun yerel yönetimler için de son derecede önemli olduğunu belirten Özyiğit, “Türkiye’den gelecek suyun öneminin farkında olmak, doğru ve bilimsel yöntemlerle yönetilmesi gerektiğine inanmakla birlikte, ana su depolarından kullanıcıların musluklarına kadar olan dağıtım ve tahsilatının yerel yönetimler tarafından yapılması gerektiğini savunmaktayız. Bu bağlamda Belediyeler Birliği tarafından hazırlanan BESKİ projesine tam destek vermekteyiz” dedi.

“Mevcut yapı bu işin altından kalkamaz, gelsin birileri yönetsin” görüşüne kesinlikle karşı olduklarını belirten Özyiğit, suyun geçtiği yerlerin mülkiyet hakkının devredilmesi ve suyun dağıtımının özelleştirilmesine kesinlikle karşı olduklarını belirtti.

BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE MANİPÜLASYON

TDP Genel Başkanı Özyiğit, KKTC’ye gelecek suyun özelleştirilmesiyle büyük rantların elde edilebileceğini savunarak, bu nedenle özelleştirmenin alt yapısını oluşturmak için bilinçli bir şekilde manipülasyon yapıldığını ve kurumların değersizleştirilmeye çalışıldığını iddia etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.