1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAAMMÜDEN ADAM ÖLDÜRME SUÇLAMASINI KABUL ETMİYOR
TAAMMÜDEN ADAM ÖLDÜRME SUÇLAMASINI KABUL ETMİYOR

TAAMMÜDEN ADAM ÖLDÜRME SUÇLAMASINI KABUL ETMİYOR

Taammüden adam öldürme suçlamasını kabul etmiyor

A+A-

Göçmenköy’de, 28 Kasım 2015’te, ağabeyi Turgut Özdeğirmenci’yi av tüfeğiyle vurarak öldürmekten yargılanan Turgay Özdeğirmenci, dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı
 
Emine UYSAL

Göçmenköy’de, aralarında çıkan kavgada, 37 yaşındaki ağabeyi Turgut Özdeğirmenci’yi av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddia edilen 27 yaşındaki Turgay Özdeğirmenci’nin, cinayeti planlı işlediğine ilişkin aleyhine getirilen davayı kabul etme niyetinde olmadığı bildirildi.

Özdeğirmenci’nin avukatı Hasan Yücelen, müvekkilinin “taammüden adam öldürme” suçlamasını kabul etmediğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde davası havale edilen Turgay Özdeğirmenci, dün, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia Berkut Barkın'ın huzurunda görüşülen davada, savcı Aliye Özçınar hazır bulundu.

Dava, Turgay Özdeğirmenci’nin avukatı Hasan Yücelen’in bir başka davada olması nedeniyle mahkemede hazır olamaması yüzünden ileri bir tarihe ertelendi.

Planlı cinayet davasının geri çekilmesi isteniyor

Avukat Hasan Yücelen, Turgay Özdeğirmenci’nin aleyhine getirilen “Adam öldürme”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu”, “Meskun mahalde ateş açma” suçlamalarını kabul etme niyetinde olduğunu ancak “Taammüden adam öldürme” (planlı cinayet) suçlamasını kabul etmediğini kaydetti.

Olayın meydana geldiği 28 Kasım 2015 tarihinde, saat 22.30 sıralarında, zanlı Turgay Özdeğirmenci ile ağabeyi Turgut Özdeğirmenci’nin, Göçmenköy’deki evlerinde kavga ettikleri, bu esnada, zanlı Turgay Özdeğirmenci’nin av tüfeği ile ağabeyinin göğüs kısmına bir el, sırt kısmına da üç el ateş ettiği belirtilmişti.

Polis, olay mahallinden 4 adet boş 12’lik av tüfeği fişeğini emare almıştı.,

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.