1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TABANCA KKTC'YE NEDEN GETİRİLDİ!
TABANCA KKTC'YE NEDEN GETİRİLDİ!

TABANCA KKTC'YE NEDEN GETİRİLDİ!

6 ay hapis cezasına mahkum edildi…

A+A-

 

Arkadaşına ait tabancayı satmak için tasarrufuna alan sanık Mustafa Erden dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

Mağusa’da arkadaşı Mehmet Umak’a ait tabanca ve 7.65 mm çapındaki 8 adet canlı mermiyi satmak için tasarrufuna alan sanık Mustafa Erden dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Erden 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

TABANCAYI SATACAKTI

Sanık Mustafa Erden, 2013 yılı Ocak ayı içerisinde arkadaşı ve suç ortağı olan Mehmet Umak ile buluşmuş ve Umak sanığa yanında tabanca olduğu ve satmak istediğini söyleyerek sanık Erden’den müşteri bulmasını istemişti. Müşteri arayışına giren sanık Erden, konu tabancayı satmak için müşteri bulamamıştı. Daha sonra Mehmet Umak yurt dışına gideceği için konu tabancayı sanık Erden’e bırakmıştı. 9 Şubat 2013 tarihinde ise Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri sanık Erden’in tasarrufunda tabanca ile patlayıcı madde olduğu ihbarını almış ve sanığın evinde arama yapmıştı. Polis, sanığın evinde yaptığı aramada 1 adet tabanca ile 7.65 mm çapında 8 adet canlı mermi bulmuştu.

GÜZELER: “TABANCA KKTC’YE SATILMAK İÇİN GETİRİLDİ…”
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Mustafa Erden’i aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu suçların 7 yıla kadar hapis cezası gerektiren ciddi suçlar olduğunu belirten Güzeler, hiç kimsenin yasaları hiçe sayarcasına izinsiz ateşli silah ile patlayıcı madde tasarruf etmeye ve taşımaya hak ve yetkisi olmadığını açıkladı.

Güzeler, toplum bireyleri tarafından hoş karşılanmayan ve toplumda huzursuzluk, tedirginlik, korku ve endişeye yol açan bu tür suçları işleyenlere mahkemelerin de hoş görülü davranması ve hafife almasının düşünülemeyeceğinin altını çizdi. Tabancanın KKTC’ye satılmak için getirildiğini belirten Güzeler, sanık Erden’in de konu tabancayı satma görevini para kazanmak amacıyla üstlendiğini anımsattı. Güzeler, sanık Erden’e hapis cezası dışında başka bir ceza verilemeyeceğini belirterek sanığı 6 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.