1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TABELASIZ YOLLARDA “GUDURU” SEYİR!
TABELASIZ YOLLARDA “GUDURU” SEYİR!

TABELASIZ YOLLARDA “GUDURU” SEYİR!

Tabelasız yollarda “guduru” seyir!

A+A-

Tabelasız yollarda “guduru” seyir!


Lefkoşa’nın bazı bölgelerinde trafikte uyarıcı levhaların olmaması kazaya sebebiyet veriyor. Özellikle Lefkoşa’nın en işlek sokaklarında yön verici ve uyarıcı tabelaların eksikliği, yabancı sürücülerin yanlış şeride girmesine neden oluyor. Uyarıcı bazı levhalar da bakımsızlık nedeniyle neredeyse okunamaz halde.

Lefkoşa’daki tabelasız yollar, ülkenin kanayan yarası haline gelen ve bir türlü önüne geçilemeyen trafik kazalarına adeta davetiye çıkartıyor. Çağlayan bölgesindeki Kaymaklı Yolu Sokak’ta ve Şht. Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’ne giren yolda yön tabelasının olmaması sürücüleri yanıltıyor. Birçok kez trafik kazasının yaşandığı ve hemen hemen her gün kaza tehlikesinin atlatıldığı yol için, yetkili merciler bir türlü önlem almıyorlar.

 Fuar çıkışında da yön tabelası yok

Lefkoşa, Fuar Alanı çıkışındaki adalarda, bazı trafik levhalarının eksikliği gözlemlenirken, ağaç dalları arasına gizlenmiş “DUR” tabelasına ve Yakın Doğu Bulvarı girişindeki refüjde yön tabelasının bulunmamasına dikkat çeken sürücüler, bölgede birkaç gün önce yaşanan olayı gazetemize şöyle aktardı:

“Geçen gün, Dikmen’den Lefkoşa’ya doğru gelmekteydim. Yakın Doğu Üniversitesi’ni geçer geçmez, kiralık bir aracın üstüme doğru geldiğini gördüm. Önünü kesip ona ters yöne girdiğini söyledim. Araç sürücüsü Kıbrıs’a ilk defa geldiğini ve tabela olmadığı için rasgele bir şeride girdiğini söyledi. O veya ben süratli olsaydık, kaza kaçınılmaz olacaktı. Yetkililerin bir an önce yollardaki eksik tabelaları tamamlaması lazım. Eğer o gün bir trafik kazası meydana gelseydi, bunun sorumlusu sürücüler değil, tabela koymayan yetkililer olacaktı.”

 “Ağaçlar budanmalı”

Çağlayan bölgesindeki Şair Nedim Sokak’ta bulunan bir ilkokulun kaldırımındaki “DUR” tabelası ise ağaçlar arasında kaldı. Sürücüler, özellikle de bir ilkokul yanında olan tabelanın ilgisizlik nedeniyle görünür durumda olmamasına tepki göstererek, yetkililerin yollara çıkıp, trafiği engelleyecek hususları görmesini ve bir kaza olmadan gerekenlerin yapılmasını istedi. 

 “Yolu bilmeyen ne yapacak ?”

Söz konusu bölgelerde tabela kıtlığı olduğunu savunan sürücüler, “Biz vatandaş olarak hangi şeritten gideceğimizi biliyoruz, ya bilmeyenler ne yapsın?” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Vatandaşlar, son günlerde yabancı turistlerin Lefkoşa içerisinde, sürekli yanlış şeride girdiğini iddia ederek, gerekenin yapılmasını istedi.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.