1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TABİPLER BİRLİĞİ, DİKMENLİLERİN BAZ İSTASYONUNUN BÖLGE DIŞINA TAŞINMASI İSTEĞİNİ HAKLI BULDU
TABİPLER BİRLİĞİ, DİKMENLİLERİN BAZ İSTASYONUNUN BÖLGE DIŞINA TAŞINMASI İSTEĞİNİ HAKLI BULDU

TABİPLER BİRLİĞİ, DİKMENLİLERİN BAZ İSTASYONUNUN BÖLGE DIŞINA TAŞINMASI İSTEĞİNİ HAKLI BULDU

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Dikmen bölgesinde yaşayan vatandaşların bölgelerindeki baz istasyonunun bölge dışına taşınması isteğini haklı bulduğunu açıkladı.

A+A-

Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özdemir Berova ile Çevre Sorumlusu Dr. Nurçin Arıkbuka imzasıyla yapılan açıklamada, “Yurt dışından birçok bilim adamıyla yaptığımız istişareler sonucu mesafesi ne olursa olsun bölge halkı tarafından istenmeyen baz istasyonlarının o bölge halkına saygı duyularak bölge dışına taşınması gerektiği vurgulanmıştır” denildi.

Açıklamada, baz istasyonlarının yaydığı sinyallerin, Uluslararası Kanser Araştırma Kurumu (IARC) tarafından 2012’de olası kanser yaparlar (Grup 2B) grubuna katıldığı ifade edilirken; kalp pili, vücuda yerleştirilebilir özellikteki defibrilatörler ve bazı işitme aygıtları başta olmak üzere birçok tıbbi aletle etkileşme olasılığı olduğunun belirtildiği kaydedildi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin, ülkedeki iki GSM operatörüne 20 Aralık 2012 tarihinde bir yazı göndererek, baz istasyonlarının sayıları, özellikleri, hangi kriterlere göre yerleşimlerine karar verildiğine ilişkin sorular sorduğu ifade edilen açıklamada, ancak bugüne dek iki GSM operatöründen de yanıt gelmediği bildirildi.

Tabipler Birliği, halkı bilinçlendirmeye ve verecekleri her türlü mücadeleye destek olacağını da belirterek ilgili bakanlıkları bu konuda ivedilikle göreve çağırdı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.