1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. TABLET BİLGİSAYAR SUNACAK!
TABLET BİLGİSAYAR SUNACAK!

TABLET BİLGİSAYAR SUNACAK!

Mozilla ve Foxconn arasında ‘tablet’ işbirliği...

A+A-

İnternet tarayıcısı Mozilla ile elektronik ürün montajcısı Foxconn, sürpriz bir işbirliğiyle mobil dünyasına yeni bir cihaz sunmaya hazırlanıyor. Kaynaklar, Firefox işletim sistemiyle çalışacak olan tablet bilgisayarın 3 Haziran’da tanıtılacağını öne sürdü.

Firefox adını taşıyan işletim sistemini Şubat ayı başında duyuran Mozilla, ‘Apple’ın montajcısı’ olarak ün yapan Foxconn ile tablet bilgisayar üretmek için işbirliğine girri.

Focus Taiwan sitesinin verdiği bilgiye göre, Firefox OS (işletim sistemi) ile çalışacak olan cihaz Haziran başında teknoloji dünyasına tanıtılabilir.

Konuya yakın bir kaynak,Focus Taiwan sitesine yaptığı açıklamada, ‘sunulacak cihazın muhtemelen bir tablet bilgisayar olacağını’ belirtti.

Mozilla, İspanyol Geeksphone şirketiyle Firefox OS  kullanan iki telefonu Nisan sonunda sunmuştu. Ucuz akıllı telefon sınıfına giren Keon (110 Euro) ve Peak (179) Euro, ilk olarak İspanya’daki cep telefonu operatörleri tarafından sunuldı.

mozilla.hlarge.jpg

 

GELİŞMEKTE OLAN PİYASALARI SEÇTİ
CNET’in verdiği bilgiye göre, Firefox OS taşıyan telefonların ardından Mozilla şimdi de tablet bilgisayar sektörüne adım atmak istiyor. Mozilla, mobil alandaki ittifaklarını da hızla artırarak bugüne kadar LG Electronics, China Unicom, America Movil, ZTE ve Deutsche Telekom şirketleriyle Firefox OS için anlaşma yaptı. Şirket, Şubat ayında düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’nde 18 cep telefonu operatörü ve dört telefon üreticisiyle işbirliği yapmayı hedeflediğini belirtmişti.

Mozilla’nın işbirliği yaptığı şirketler, şirketin mobil sektörde gelişmekte olan piyasaları gözüne kestirdiğini de ortaya koyuyor.

Kar amacı gütmeyen bir şirket olan ve hissedarlarını memnun etmek yerine internetin açıklığına önem veren Mozilla, hızla gelişen mobil piyasada geliştiricilere de kapı aralamak istiyor.

Apple ve Samsung, Firefox işletim sistemine kırmızı ışık yakmıştı.

 

Kaynak: ntvmsnbc

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.