1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAÇOY, ERCAN ÇEMBERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
TAÇOY, ERCAN ÇEMBERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

TAÇOY, ERCAN ÇEMBERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Taçoy, Rauf Raif Denktaş heykeli dikilecek Ercan çemberinde incelemelerde bulundu.

A+A-

TAÇOY: “DENKTAŞ HEYKELİNİ 15 KASIM’DA AÇILABİLMESİ İÇİN ÇALIŞILIYOR”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havaalanı’nın önündeki çembere dikilecek Rauf Raif Denktaş heykelinin KKTC’nin 31’nci kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım’da açılabilmesi için çalışıldığını kaydetti.

Taçoy ve beraberindeki heyet bugün heykelin dikeleceği Ercan Çemberi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi ve müteahhitten bilgi aldı.

“HEYKEL KARTAL BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILDI”

Hasan Taçoy, Rauf Raif Denktaş heykelinin Esentepe’nin merhum Belediye Başkanı Erdal Barut’un girişimiyle Kartal Belediyesi tarafından yapıldığını anımsattı.

Taçoy, Esentepe’ye dikilmesine karar verilen heykelin, yer sıkıntısı nedeniyle Ercan Havaalanı ile Yonca Kavşağını arasındaki “Rauf Raif Denktaş Bulvarı” üzerindeki çembere dikilmesine karar verildiğini belirtti.

“GEREKLİ İZİNLER ALINDI”

Söz konusu çemberin “Rauf Raif Denktaş Çemberi” olarak bilindiğini ve Karayolları Dairesi’ne ait olduğunu söyleyen Bakan Taçoy, gerekli tüm izinlerin alındığını belirtti.

Projenin Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) tarafından üstlenildiğini kaydeden Hasan Taçoy, çalışmanın da Planlama ve İnşaat Dairesi ile Karayolları Dairesi tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Taçoy, “Anıtın, KKTC tarihine uygun bir yerde ve herkesi karşılayacak noktada olması en güzel mutluluk olacak” dedi.

TAÇOY, SİVİL HAVACILIK DAİRESİ İTFAİYE ŞUBE AMİRLİĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy bugün ayrıca Sivil Havacılık Dairesi İtfaiye Şube Amirliği’nin denetlenmesi ve eksikliklerinin raporlanması konusunda Türkiye’den gelen heyetle bir araya geldi.

Ercan Havaalanı’ndaki Sivil Havacılık Dairesi İtfaiye Şube Amirliği’nde gerçekleşen görüşme öncesinde basına açıklama yapan Taçoy, 76’ncı ölüm yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla andıklarını belirterek, Atatürk’ün “İstikbal göklerdir” sözüne atıfta bulundu ve modern havacılık hizmetlerinin önemine işaret etti.

Türkiye Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nden gelen uzman heyetin Sivil Havacılık Dairesi İtfaiye Şube Amirliği’nin eksiklerini belirleyeceğini ve var olan ekipmanların bakım ve idamesi konusunda bilgi vereceğini kaydeden Hasan Taçoy, buradaki ekibin gelişimine de katkı sağlanacağını söyledi.

Taçoy, Sivil Havacılık Dairesi İtfaiye Şube Amirliği’ndeki ekibin eğitim için Erzincan’daki simülasyon merkezine gönderileceğini kaydederek, “Her standartta hazır olmalı, bunu da herkese gösterebilmeliyiz” dedi.

SOFİ

Türkiye’den gelen heyet yetkilisinin yürütülecek çalışma konusunda bilgi verdiği görüşmede Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi de kısa bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Sivil Havacılık Dairesi’nin Türkiye Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile var olan işbirliğine dikkat çeken Sofi, Türkiye’deki havacılığın son yıllarda çağ atladığını belirterek, uluslararası standartların yakalanması için sürdürülen çalışmalara işaret etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.