1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAÇOY: “REKABET KURULU ÇOK ÖNEMLİ”
TAÇOY: “REKABET KURULU ÇOK ÖNEMLİ”

TAÇOY: “REKABET KURULU ÇOK ÖNEMLİ”

Taçoy, Rekabet Kurulu Başkanı Yenal Süreç ile kurul üyelerini kabul etti.

A+A-

TAÇOY: “HAVACILIKTA YENİ FIRSATLAR YARATMAK İÇİN YASAL DÜZENLEMELER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

SÜREÇ: “KURULU İLGLENDİREN BİR DİZİ KONUDA YASAL DÜZENLEME GEREKİYOR”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Rekabet Kurulu Başkanı Yenal Süreç ile kurul üyelerini kabul etti.
Ziyarette konuşan Rekabet Kurulu Başkanı Yenal Süreç, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın kuralları belirleyen düzenleme yasaları nedeniyle kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Zaman zaman kurulun gündemine gelen, piyasaları da etkileyen, GSM, kamu taşımacılığı, havacılıkla ilgili düzenlemelerin bakanlıkla işbirliği içerinde olmalarını gerektirdiğini ifade eden Süreç, kurulu ilgilendiren bir dizi konuda da yasal düzenleme gerektiğini vurguladı.

TAÇOY: “REKABET KURULU ÇOK ÖNEMLİ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ise, ülkenin içinde bulunduğu konumda Rekabet Kurulu’nun çok önemli olduğuna işaret ederek, zam sonrasında GSM operatörleri konusunda gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Havacılık alanında da yeni fırsatlar yaratmak için yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını belirten Taçoy, taşımacılık alanında ise bir master plan hazırlamayı ve gelecekte kullanılabilecek bir toplu taşıma sistemi yaratmayı amaçladıklarını anlattı.

Taçoy, Rekabet Kurulu’nun kurulmasından bugüne 4 yıl geçtiğini ancak halen bir binası olmadığını ifade ederek, kurulun yasasını ve binasını tamamlamak için çalışma yapmayı planladıklarını; kurulun eksik 2 üyesinin de en kısa zamanda atanacağını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.