1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAÇOY RUM YÖNETİMİ’Nİ “AKLI SELİM”E DAVET ETTİ
TAÇOY RUM YÖNETİMİ’Nİ “AKLI SELİM”E DAVET ETTİ

TAÇOY RUM YÖNETİMİ’Nİ “AKLI SELİM”E DAVET ETTİ

Taçoy, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni Rusya ile yaptığı anlaşmalar ve ABD Büyükelçisi’nin,

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni Rusya ile yaptığı anlaşmalar ve ABD Büyükelçisi’nin yanlış anlaşılan tweetine yönelik tepkilerinden dolayı “aklı selim”e davet etti.

Tüm adanın geleceği için yarar sağlayacak bir anlaşmanın sakin sulara çekilmeye bağlı olduğunu söyleyen Taçoy, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ise dalgalı sularda seyrettiğini kaydetti.

Taçoy bir kabulü sırasında Rum Yönetimi’nin Rusya ile yaptığı anlaşmalar ve ABD Elçisinin tweetiyle ilgili açıklama yaptı.

ABD Büyükelçisinin attığı bir tweetin yanlış anlaşıldığını ve buna Rum Yönetimi’nin aşırı tepki vererek, suçlayıcı bir tavır içerisine girdiğini dile getiren Taçoy, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Avrupa’nın şımarık çocuğu misali ABD ve İngiltere’nin Kıbrıslı Türkler’in çıkarına çalıştığı şeklinde söylemler içerisine girdiğini, bunun Kıbrıslı Türkler için rencide edici olduğunu vurguladı.

Rum Yönetimi’nin adada bir anlaşmaya yönelik tavır içerisine gireceğine Kıbrıs Türk halkına eziyet verecek bir  tavır sergilediğini ifade eden Taçoy, Rum Yönetimi’nin Rusya ile birlikte farklı tarafları bir birine düşürecek tutum sergilediğini belirterek bunu eleştirdi.

Kıbrıs Türk halkının bu duruma tepkisiz kalamayacağını kaydeden Taçoy, dünya ve AB’nin de buna ses vermesi gerektiğini ifade etti.

Rum basını, Koenig’in, twitter hesabından Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Moskova ziyareti ve muhalif siyasetçi Borris Nemtsov’un öldürülmesi hakkında Rum halkının düşüncelerini sorması üzerine Rum tarafında “istenmeyen kişi” haline geldiğini yazdı. Başta Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis olmak üzere Rum siyaset dünyasının tamamı ve Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Koenig hakkında ağır eleştiriler içeren açıklamalar yaptı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.