1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAÇOY: “T VE B İZİNLERİNDE DÜZENLEMEYE GİDİLECEK”
TAÇOY: “T VE B İZİNLERİNDE DÜZENLEMEYE GİDİLECEK”

TAÇOY: “T VE B İZİNLERİNDE DÜZENLEMEYE GİDİLECEK”

Taçoy, taşımacılık konusunda verilen T ve B izinlerinde düzenlemeye gidileceğini,

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, taşımacılık konusunda verilen T ve B izinlerinde düzenlemeye gidileceğini, kişisel taşımacılık için kullanılan B izinlerinin artık sınırlanacağını ve genel taşımacılık izni gibi kullanılamayacağını bildirdi.

Taçoy, Güzelyurt’ta faaliyet gösteren taşıma şirketlerinden Extrans LTD Direktörü Can Ürmen ve şirket yetkilileri ile görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede özellikle Güzelyurt bölgesindeki taşımacılık sorunları masaya yatırıldı, Bakan Taçoy 2015 yılında konuya ilişkin atılacak yeni adımlar hakkında bilgi verdi.

Taçoy ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, taşımacılık konusunda verilen T ve B izinlerinde düzenlemeye gidileceğini, kişisel taşımacılık için kullanılan B izinlerinin artık sınırlanacağını ve genel taşımacılık izni gibi kullanılamayacağını bildirdi.

Hasan Taçoy, taşımacılık konusunda atılacak üç önemli adım olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Var olan izinler içinde B izni ile iş yapacak olanlar T izni işini de yapmaktadır. Bunların hepsi denetim altına girecek. Yasal prosedürde gereği neyse 2015 yılı içinde yapılacaktır. Bir başka sorun da bu araçları kullanan kişilerin gerekli düzenlemelerden geçmesi. Üçüncüsü ise otobüs ve T izinlerindeki feragat olayıdır. Bu, on yıl aradan sonra aracını başkasına devretme anlamına ya da babadan oğla geçmesi anlamına gelmektedir. Bu bir ikramiye, mirastır. Bunların hepsinde yasal çerçevede düzenlemeye gidilmesi yönünde tedbirler alınacaktır. Amacımız, hem eşya hem yolcu taşımasını belli düzene sokmak olacaktır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.