1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAÇOY: “TEKNOPARKLARI İLERİYE TAŞIMA NİYETİNDEYİZ..."
TAÇOY: “TEKNOPARKLARI İLERİYE TAŞIMA NİYETİNDEYİZ..."

TAÇOY: “TEKNOPARKLARI İLERİYE TAŞIMA NİYETİNDEYİZ..."

Taçoy, “İletişimin tam olarak sağlanamadığı bir ülkede teknoparkların ya da bilişimin konuşulması,

A+A-

TAÇOY: “TEKNOPARKLARI İLERİYE TAŞIMA NİYETİNDEYİZ... İLETİŞİMİN TAM OLARAK SAĞLANAMADIĞI BİR ÜLKEDE TEKNOPARKLARIN YA DA BİLİŞİMİN KONUŞULMASI NE KADAR DOĞRUDUR DİYE DE KENDİMİZİ SORGULAMALIYIZ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, “İletişimin tam olarak sağlanamadığı bir ülkede teknoparkların ya da bilişimin konuşulması ne kadar doğrudur diye de kendimizi sorgulamalıyız” dedi. Taçoy, üniversitelerin teknopark yetkilileriyle toplantı yaptı.

Bakanlıkta saat 14.30’da gerçekleştirilen toplantıya, YDÜ’den Ahmet Çağman, DAÜ’den Özay Gürtuğ, LAÜ’den Mehmet Ali Egemen ve GAÜ’den Ali Haydar katıldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Taçoy, önceki bakanlık döneminde Bilişim Adası adı altında bir düşünce ortaya koyduklarını ve üniversitelere fayda sağlamayı amaçladıklarını anımsattı.

Farklı imkanların yaratılarak araştırma geliştirme alanlarında ilerleme sağlayarak teknoparkları daha ileri noktalara taşımayı hedeflediklerini söyleyen Taçoy, ancak bu düşüncelerinin uygulanmasının aradan geçen zamanda yavaşladığını söyledi.

Taçoy, bu süre zarfında çeşitli yasa çalışmaları yapıldığını ve hem yapılan çalışmaları hem de konuyla ilgili yol haritası belirlemek amacıyla üniversitelerin yetkilileriyle biraraya gelerek görüş alışverişinde bulunmak istediklerini belirtti.

“İletişimin tam olarak sağlanamadığı bir ülkede teknoparkların ya da bilişimin konuşulması ne kadar doğrudur diye de kendimizi sorgulamalıyız” diyen Taçoy, eksikleri gidermek ve daha ileri taşımak için neler yapılabileceğini değerlendireceklerini söyledi.

Taçoy, göreve geldiği günlerde İstanbul’da konunun paydaşlarıyla yaptığı görüşmeler sonucunda onların da destek vermeye hazır olduklarını ve yatırım yapma noktasında aynı heyecanı paylaştıklarını gördüğünü vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.