1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAD 8’İNCİ ULUSAL AFEREZ KONGRESİ KUZEY KIBRIS’TA YAPILIYOR
TAD 8’İNCİ ULUSAL AFEREZ KONGRESİ KUZEY KIBRIS’TA YAPILIYOR

TAD 8’İNCİ ULUSAL AFEREZ KONGRESİ KUZEY KIBRIS’TA YAPILIYOR

Türk Aferez Derneği (TAD) 8’inci Ulusal Aferez Kongresi kaya Artemis Otel’de başladı. Kongre 8 Eylül’e kadar devam edecek.

A+A-

Türk Aferez Derneği (TAD) 8’inci Ulusal Aferez Kongresi kaya Artemis Otel’de başladı. Kongre 8 Eylül’e kadar devam edecek.

Dernekten verilen bilgiye göre, kongrede hücresel tedaviler, nörolojide terapötik aferez uygulamaları, donör aferezi, çocuklarda aferez uygulamaları, granülosit aferezi, yoğun bakım ve sepsisde aferez uygulamaları konuşulacak.

Ayrıca, bilimsel oturumlarda karaciğer yetmezliğinde terapötik aferez, zehirlenmelerde aferez uygulamaları, solid organ nakillerinde aferez, lipid aferez, orak hücreli anemide aferez, trombotik mikroanjiopati, trombotik trombositopenik purpura, atipik hemolitik üremik sendrom, böbrek hastalıkları ve vaskülitlerde aferez, otoimmün hastalıklarda aferez, yeni teknoloji aferez uygulamaları tartışılacak.

AFEREZ NEDİR?

Türkiye’de henüz genç bir bilim dalıdır. Hasta ya da bağışçının kanı, tamamen otomatik, bilgisayarlı, son derece gelişmiş teknolojiye sahip, tıbbi bir cihazdan geçirilmektedir.

Bu şekilde hastanın veya bağışçının kanı bileşenlerine ayrılmakta veya ayrıştırılmaktadır. Böylece kanda bulunan vücuda zararlı olabilecek her türlü maddenin uzaklaştırması mümkün hale gelmekte veya tek bir bağışçıdan istenen miktarda kan ürünü selektif olarak elde edilebilmektedir.

Ayrıca aferez kök hücre nakli ve hücresel tedaviler için gerekli kök hücrelerin veya hücresel ürünlerin toplanmasında da kullanılan bir yöntemdir.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.