1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TAHKİKAT LAİKİ İLE YERİNE GETİRİLMEDİ”
“TAHKİKAT LAİKİ İLE YERİNE GETİRİLMEDİ”

“TAHKİKAT LAİKİ İLE YERİNE GETİRİLMEDİ”

“Şişe ve tahtaları kimin attığını tespit etme şansımız yok”

A+A-

Kapanan Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) binası önünde, 19 Temmuz 2011’de gerçekleşen olaylar ile ilgili mahkeme dün de devam etti, duruşmada son tanık dinlendi. 

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen duruşmada, iddia makamı adına, meselenin tahkikat memuru Erhan Yavuz, mahkemede yeminli şahadet verdi. Savcılık adına Emine Taşkın’ın yer aldığı davada, polisi darp ve polisi görevden men etme suçları nedeni ile sanık kürsüsüne çıkan altı sanığın savunmasını ise Avukat Öncel Polili üstlendi. Duruşma sonunda Savcılık makamı, bir tanığın daha dinlenebileceği ihtimali sebebi ile duruşmanın ertelenmesi talebinde bulunurken; Yargıç Hale Ahmet Raşit, duruşmanın 22 Ocak tarihine ertelenmesi emrini verdi.

“Olayla ilgili spesifik bir görüntü yok”

Mahkeme’de tanık olarak dinlenen tahkikat memuru Erhan Yavuz, savunma Avukatı Öncel Polili’nin sorularını yanıtladı.

Polili’nin, olay günü yaşanan arbedeyle ilgili, soruşturma sürecinde herhangi bir basın yayın kuruluşundan, görüntü alıp almadığı sorusuna Yavuz, “Ortada spesifik bir görüntü yoktu, medyaya yansıyan görüntülerde sadece bir arbede yaşandığı görülebiliyordu” şeklinde cevap verdi. Polili’nin, görüntülerin talep edilmediği cevabına karşılık, Yavuz’un, olay yerinde bulunan tarafsız gazetecilerin ifadelerine başvurup vurmadığı sorusuna ise Yavuz, “başvurmadım” cevabını verdi.

“Şişe ve tahtaları kimin attığını tespit etme şansımız yok”

Polili, iddia makamının olay yerinde sanıkların polise, şişe ve tahta savurduğu yönündeki iddiası ile ilgili olarak Yavuz’a; konu tahta ve şişelerin emare alınıp alınmadığı sorusunu yöneltti. Yavuz ise konu tahta ve şişelerin olay yerinde görüldüğünü ancak; kimin attığını tespit etme şanslarının olmadığını belirtti.

“Tahkikat laiki ile yerine getirilmedi”

Duruşmanın son unda savunma makamı adına Öncel Polili, tahkikatın layığı ile yapılmadığı iddiasında bulundu. Olay ile ilgili tahkikatın tamamlanmadan, sanıklara dava açıldığını savunan Polili, darp edildiği iddia edilen memurlar konusu ile ilgili ise Adli Tıp Uzmanına başvurulması gerektiği iddiasında bulundu.

YD
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.