1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAHLİL SONUÇLARI BEKLENİYOR
TAHLİL SONUÇLARI BEKLENİYOR

TAHLİL SONUÇLARI BEKLENİYOR

Tahlil sonuçları bekleniyor

A+A-

Tuzla-Mutluyaka köyleri arasındaki toprak yolda, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda tasarruflarında 600 gram uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtilen 28 yaşındaki İsmail Kaya ile 35 yaşındaki Mustafa Makal’ın tutukluluk süreleri dün 3 gün daha uzatıldı.


Polis, zanlıların tasarrufunda ele geçirdiğini iddia ettiği maddeleri Devlet Kimya Laboratuarı’na ve Parmak İzi İnceleme Şubesi’ne göndererek analizlerinin yapılmasını ve ilgili raporların beklendiğini belirtti.


Gazimağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Hasan Dağlı’nın huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Narkotik ve Kaçaklığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Kavaz’ı tanık olarak dinletti.


Kavaz, 30 Temmuz 2014 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne gelen bir bilgi de Tuzla-Mutluyaka köyleri arasında bulunan toprak yol içerisinde 500 metre ileride uyuşturucu madde alış verişi olacağını öğrendiklerini söyledi.


Söz konusu bölgede pusu görevine başladıklarını anlatan Kavaz, gece saat 23.15’te zanlı 1 İsmail Kaya ve zanlı 2 Mustafa Makal’ın konu bölgeye bir ticari araçla birlikte geldiklerini söyledi.


Mustafa Kavaz, zanlı 1 İsmail Kaya’nın ticari araçtan inerek toprak yol kenarında bulunan taşın altındaki yaklaşık 600 gram ağırlığındaki sentetik cannabionid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi aldığını belirtti.


Zanlıların suçüstü yakalandıklarını ifade eden Mustafa Kavaz, zanlı 1 İsmail Kaya’nın gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ve söz konusu uyuşturucuyu Mustafa Makal’ın direktifi ile aldığını söylediğini bildirdi.


Kavaz, zanlı 2 Mustafa Makal’ın ise ifade vermediğini açıkladı.


Kavaz, zanlıların tasarrufunda bulunan maddelerin analiz için Devlet Kimya Laboratuarı’na ve parmak izi incelemesi için de Polis Genel Müdürlüğü (PGM) Foto Parmak İzleri İnceleme Şubesi’ne gönderildiğini belirtti.


Her iki analizin de sonuçlarının halen ellerine ulaşmadığını belirten Kavaz, soruşturma maksatlı olarak zanlıların tutukluluk sürelerinin 8 gün daha uzatılmasını talep etti.
Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 3 gün ile sınırlandırınca, Yargıç Hasan Dağlı zanlıların üçer gün daha tutuklu kalmalarını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.